Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Säve - 12

Publicerad 2015-06-24 11:36:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Hur har det statliga bolaget Swedavia kommunicerat med Näringsdepartementet - och därmed regeringen - rörande sitt beslut om att nedläggning av den tunga flygtrafiken vid Göteborg/Säve flygplats (GSE/ESGP), allt som oftast nuförtiden kallad för Göteborg City Airport?

I detta blogginlägg kan ni ta del av det tidigare ”hemliga” dokumentet som är den enda kommunikationen som Näringsdepartementet haft med Swedavia i ärendet kring Säves stängning. Detta faktum är bekräftat från Näringsdeparementet i samband med att man släppte dokumentet.



Mest intressant är de frågor och svar som ska användas mot media. Till exempel:
 
Bakgrunden till detta beslut är att de investeringar som är nödvändiga i bansystemet är så pass stora, omkring en kvarts miljard, att alla övriga alternativ inkl. försäljning är uttömda.
  
Visst finns/fanns det intresserade köpare. Det vet vi - se till exempel detta inlägget. Med andra ord så ljuger Swedavia sina uppdragsgivare (Näringsdepartementet > regeringen > svenska folket) rätt upp i ansiktet.
 
Det är skrämmande att kunna notera hur enkelt och lätt Swedavia kan handskas med dyrbar infrastruktur. Ett ynka dokument som detta räcker (!?). När det alltså handlar om att minska tillgängligheten, öka utsläppen och minskad konkurrens är det minst sagt skandalöst att det enda som har kommunicerats mellan Swedavia och Näringsdepartementet är en (hemligstämplad) pressrelease, tillsammans med ett antal egna noteringar som ska användas om obekväma frågor dyker upp...
 
Vi kan alltså dra den slutsatsen att Swedavia har bestämt sig, för att oavsett vem som kan vara intresserad av att köpa flygplatsen, så ska den läggas ner. Allt handlar om Landvetter: Genom att få Säve att försvinna kan Swedavia skapa sig en monopolställning i Göteborgsområdet och på så sätt maximera sin egen vinst, ingen annan vinner på detta.

I sina uttalanden säger allt som oftast Swedavias representanter att de letar efter "en långsiktig lösning" vad det gäller Säve. Denna långsiktiga lösning är bra enkom för Swedavia, inte för samhället i stort - tvärtom!  - och just detta dokument styr ju som sagt Swedavias kontakt med media i frågan. Hur länge ska vi behöva stå ut med dubbelmoralisten Swedavia och deras nyckfulla samt kortsiktiga behandling av vår infrasturktur?

Läs gärna de tidigare inläggen om Swedavias hantering av Säve flygplats: The Battle Of Säve - 1,  The Battle Of Säve - 2The Battle Of Säve - 3, The Battle Of Säve - 4, The Battle Of Säve - 5, The Battle Of Säve - 6, The Battle Of Säve - 7, The Battle Of Säve - 8, The Battle Of Säve - 9, The Battle Of Säve - 10 och The Battle Of Säve - 11.
    

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: ESGB

Publicerad 2015-06-24 12:18:07

Tvi vale!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-26 07:24:56

Kan man lugnt "säga": Tvi vale! Sjukt.....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela