Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Bästa sommarlåtarna - 14

Publicerad 2009-06-30 18:50:18 i Bästa sommarlåtarna,T.Rex  Get It On

Sommaren 1971.  Vad hände då? Ärligt snott från wikipedia -
  

 • 13 juni - New York Times inleder publiceringen av The Pentagon Papers.
 • 14 juni - Norge påbörjar oljeutvinning i Nordsjön.
 • 21 juni
  • Thorbjörn Fälldin väljs till ordförande för Centerpartiet efter Gunnar Hedlund.
  • Det första serietillverkade Saab 37 Viggen levereras till flygvapnet.
 • 15 augusti - Det 1944 startade internationella valutasystemet Bretton Woods kraschar.
 • 19 augusti - Sveriges första kommersiella kärnkraftverk, Oskarshamn 1 i Simpevarp, startar 14:25 regelbunden leverans av el.

 • Marc Bolan och T.Rex samt hans fru har tidigare självklart varit med på bloggen. Bolan var fascinerad av bilar men hade aldrig körkort. Ironiskt nog dog han i en bilolycka i september 1977 - frugan körde efter en kväll på puben... 

  På sätt och vis kände jag att just denna sommarlåt funkade som en slags uppföljare till föregående inlägg om "Spök-E-Type'n" (Bang And Gone/Bang A Gong på sommarvägarna). Get It On är T.Rex' mest sålda singel, en klassiker.

  Well you're built like a car
  You've got a hub cap diamond star halo
  You're built like a car, oh yeah
  Well you're an untamed youth
  That's the truth with your cloak full of eagles
  You're dirty sweet and you're my girl


  1962 Jaguar E-Type - 1

  Publicerad 2009-06-29 22:04:00 i Allmänt, bilism,  Flera gånger har Nils och jag snackat om Spök-E-typen, den som ibland på sommarkvällar uppenbarar sig på småländska vägar och då med en tilltalande rå appearance. Bilen låter mer än vanligt - den låter till och med lite illa - men ändå...fräckt! Detta är dessutom visuellt ackompanjerat med en avgasplym efter bilen som närmast för tankarna till Tractor Pulling.

  Det har varit svårt att bestämma färgen. Ibland har man tyckt den varit mörkgrön, ibland mörkröd. Ibland har rapporterna vittnat om en svart Jaguar E-Type. Det enda man kunnat skapligt säkerställa att den finns i trakten, för den har märkts i några år nu. Vi är flera som sett skådespelet i skymningen på sommarvägarna. Mina tankar går spontant till motorcyklisten som här och var dyker upp i Felinis Amarcord. Brumm, och där passerade ekipaget...  Så döm om min förvåning när jag i eftermiddags stötte på denna skabbigt charmiga Jagga. Bingo! Det måste var den! Man var ju då självklart tvungen att göra en sökning i bilregistret. Denna gav bland annat uppgiften att bilen hade chassinummer 000504 (uppdaterat: Fel av mig - detta är datumet då bilen sattes i trafik) och var av årsmodell 1962, alltså en tidig Jaguar E-Type Series 1. Färgen? Röd. I varje fall enligt bilregistret.  Lite lätt "Starsky & Hutch-rattande" blev det också, sedan smet Jaggan iväg norrut. Undrar när man får se den igen - Spök-E-Type'n?

  För den flyghistoriskt intresserade kan i förbifarten påpekas att i det gula huset i bakgrunden är "Klerren" Nilsson, a.k.a. "Propeller-Nisse", uppvuxen.

  Bästa sommarlåtarna - 13

  Publicerad 2009-06-29 06:46:10 i Bästa sommarlåtarna,


  Danny Wilson
    The Second Summer of Love

  Sommaren 1989. Stort tack igen till Sprafen! Detta örhänge hade jag faktiskt helt glömt bort. Kommer dock ihåg sommaren för 20 år sedan rätt väl...och någotsånär i godartat skimmer.
   

  Acid on the radio, acid on the rain.. acid in the calico, acid in the rain.

  and there was love love love, anyone could see that there was love
  love all over me

  there was love love love love love..
  anyone could see that there was love
  love all over me.

  Har Du några andra förslag på sommarlåtar? Hör av dig med en kommentar. Men observera, jag bestämmer vad som läggs ut. Faller Ditt förslag inom min ram? Testa!

  Om

  Min profilbild

  Lazerjesus

  Les Aventures de lazer du Jesus

  Till bloggens startsida

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela