Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Organsierat lägenhetsbråk på andra sidan gatan

Publicerad 2006-12-31 13:41:48 i Allmänt,

Så är det snart slut på 2006. Frågan är om jag känner för att skriva något likt det jag gjorde om 2005 inför förra nyåret? Får se om andan faller på senare, dock ej idag - det är nog för fulltecknat. Strax ska jag iväg på lunch med la familja och sedan kommer Krydden hit, vi ska prepparera lite vårat bidrag till det kommade knytkalaset. Vi kommer antagligen prepparera oss själva, styva kockar som vi är. Sedan, ikväll är det organsierat lägenhetsbråk på andra sidan gatan.

...och nästa helg ska Ben firas med öppet hus.

Ryssfesten

Publicerad 2006-12-29 16:27:55 i Allmänt,

Ryssfesten

När nyår står för dörren kommer man lätt ihåg hur man firade förr. Är det någon därute som kommer ihåg ryssfesten? När inträffade den? Vem var utklädd till Jakob Dahlin? Lenin? Rosa Klebb? Stalin?  Aleksandra Michajlovna Kollontaj? Håkan Westman?

Just like that

Publicerad 2006-12-28 16:27:36 i Film och TV,

Tommy

Ytterligare inspiration från TV i mellandagarna. Jag har precis innan sett ett Tommy Cooper-avsnitt och skrattat mycket. När man säger att humor är tajming etc ... vad företräder då den usle trollkarlen (detta var fejkat, han var en erkänt duktig sådan i de kretsar som det  "räknas") med fezen, Tommy Cooper, för typ av humor? Replikerna är inte alls kvicka, åtminstone inte på det vis som vi är vana nuförtiden. Det man skrattar åt är hans mimik - somliga av oss har det bara. Tommy Cooper till exempel. Eller hade, snarare. När han dog mitt under en TV-inspelning 1984 trodde publiken att det var en del av showen. Som han själv sa - jämt och ständigt: Just like that!

Att denne kille verkligen slet på scen är uppenbart när man ser hans TV-show repriserad - han är fullständigt genomsur av svett, jämt. Det var ett välkänt faktum att han hade extrem scenskräck och för att bota denna borstade en hel del. Just like that.

Hursomhelst, tur att man fick skratta lite. Tycker annars att dagen varit rätt sur så här långt. Har antagligen helt enkelt vaknat på så kallad "fel sida". När jag väl skulle bejaka min sociala sida idag så märkte jag att det...skulle jag inte alls.  Skulle fika, men ... nej. Störde mig helt enkelt på folk. Gick en sväng på stan med syster plus följe. Inne i en affär upptäckte jag en gammal flamma med syskon. "Fel dag" att ta uppdateringar och en massa annat ditten-datten. En annan gång kanske.  Hon gick på kryckor, jag gick ut - just like that...

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela