Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Bildpotpurri - 5

Publicerad 2018-02-28 05:55:00 i Allmänt, Beech, Propulärkultur,Så var det återigen dags för ett litet plock bilder hämtade från bloggens facebooksida under rubriken Bildpotpurri. Detta blir post nummer fem! Den första skedde för två månader sedan, nummer två följde lite senare och nummer tre under mellandagarna samt fyran i januari.

Ibland kan det finnas ett tema i bildpotpurriet, ibland kan det vara tämligen spretigt. Det är vanligast med det senare. Eller rättare sagt; än så länge har det inte förkommit någon tema. Hmm, kanske nästa gång?

Ansett Flying Boat Service 1974

Publicerad 2018-02-26 10:20:00 i Flygföretagande, Propulärkultur,Dykarn tipsade om ovanstående fina dokumentär om Ansett Flying Boat Service och deras användande av Short S.25 Sandringham på linjen Sidney - Lord Howe Island. I slutet av september 1974 hade verkligheten kommit ifatt - det var inte längre ekonomiskt försvarbart att operera de bägge Sandringham-flygbåtarna, som då var 30 år gamla. Allra helst när man dessutom vid denna tid också färdigställt en landflygplats på Lord Howe Island. Det är med detta "ramverk" som bakgrund man borde se filmklippet...

VH-BRC och VH-BRF såldes till Antilles Air Boats och flygbåtarna blev N158C (senare VP-LVE) respektive N158J (VP-LVF). Den sistnämnda finns numera hos Kermit Weeks i Florida.

Relaterat: Se även de tidigare inläggen Flugit med Coconut Airways? och Flygvapenmuseums gås.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela