Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

2005 Roundup A La Lae

Publicerad 2005-12-30 19:43:00 i Allmänt,

Detta inlägg kommer att leva i ett par dagar. Vart efter jag kommer på nya saker kommer jag fylla på med topics, detaljer, ändra, etc. Om man känner intresse av det här är det kanske läge att kolla då och då.

I alla mediala verksamheter summeras 2005 för fullt nu: Årets låt, -kaka, -bil, -spis, -uttalande, -flopp och så vidare. Personligen summerar vi året också, det hör till.  Man befinner sig som enskild mitt i summeringsvågen och kommer inte undan. Men det är så, när man vänder blad. Det är ett avstamp mot det nya som ska komma. Det är bra på sätt och vis.

Så här sitter jag nu, lunchens stora kaffe är utbytt mot ett glas rött. I det stora hela tycker jag att det år som gick var ett av de sämre jag varit med om. Kanske bör sägas att jag är en kalenderbitare. Har en näst intill sjuklig förmåga att ha koll på när saker inträffat i världen som intresserar mig och, naturligtvis, i mitt egna liv.

Ska ändå börja med bra saker. Intryck från året som jag kommer bära med mig omgärdat med en ljus lyster. Att paddla en eftermiddag i ett tidvis mer brett än djupt vattendrag i Tjeckien i början på juni, detta tillsammans med klasspolaren Fredrik och en låda öl. Det var, trots den centraleuropiska platsen, mycket Sista färden-känsla i detta. Inspirerades då till att sjunga, eller skråla, negro spirutals, allt medan vi blev frånåkta  (frånpaddlade?) av de övriga i klassen. Det enda som fattades var ett inavlat freak som iförd endast en lappad snickarbyxa sprang runt i skogen ut med ån, gärna med en mynningsladdare till Luky Luke-bössa, en sån med strutmynning ni vet.Att se närmare tjugo Spitfire flyga följa John över ett regnigt Duxford i september. Speed, grace, och vilket ljud sen. Självklart blev man ordentligt förkyld dagen efter, men så här i efterhand var det tveklöst värt det. Micke, Nils och jag, tittade på varandra och bara skrattade. Kommer vi ihåg något av de andra inslagen i uppvisningen? Jodå, gubben som gasade med Rolls Royce Merlin-motor på en kärra på backen, detta utan hörselskydd. Jag älskar ljudet, men vill kunna uppleva det också. Men han älskade det än mer..Men man behöver inte åka så långt för att få intryck som biter sig fast i minnet. En regnig eftermiddag i sena maj och en bilutflykt på smålandsvägarna är ett sånt. Årets fester? Brevik i augusti följt av midsommar i Dammen. Tillställningar nästgårds båda två.

Att se min systerson Elias börja krypa, stå och gå. Att med i princip inga medel alls få till en happening i Linköping i slutet av november.  Att.. ja, det finns en del.

Men det som gjort livet dämpat 2005 var hur det blev i efterspelet i en precis i början på året avslutad relation. Tog det väldigt hårt när fröken föredetta fintade bort vänskapen som hon själv hade bett och bönat för några veckor tidigare. Jag har sällan känt mig nedrigare behandlad. Ord som respekt och moget låter ihåliga när de kommer ifrån henne. Förklaringarna, de är heller tyvärr inga förklaringar, snarare brist på-. Hade det varit förklaringar hade jag förstått. Så, nej, jag förstår inte. Jag förstår fortfarande inte. Och jag behöver förstå för att acceptera.

Enter 2006.

Fredagseffekten

Publicerad 2005-12-30 14:07:09 i Allmänt,

Två dagar på raken har jag skrivit mina inlägg här under lunchen. Detta med en stor kopp kaffe som konkurerrar om utrymmet framför mig. Kan berätta att idag är jag inte lika zoombietrött som jag var igår. Det kan bero på den innan omtalade fredagseffekten. Jag är benägen att tro så.

I alla fall, det är en intressant trend (?) det här med lunchbloggandet för mig. Men eftersom det är dagen innan den sista dagen på året borde kanske även jag skriva något mer utförligt om mina tankar och funderingar om vad som hände 2005. Det är min avsikt, men jag hinner inte nu.  Lunchbloggandet sker nämligen med nödvändighet ganska sumariskt. Tiden, mina vänner.

Snart ska det inhandlas lite fredagseffekter.

Får ingen kläm

Publicerad 2005-12-29 12:34:56 i Allmänt,

Jag brydde verkligen inte om vad de andra tyckte om det. Jag bara var tvungen att inta horisontalställning på soffan i fikarummet, detta tjugo minuter innan rasten. Sedan gick jag in i en koma och tvärdog i trekvart. Det är inte meningen att man ska jobba idag, man ska ligga kvar i sängen. Titta ut själva?! I denna väderlek stannar man hemma och snurrar in sig i täcket, vänder sig om..och somnar om.

I brist på ovan beskrivna scenario är jag nu hemma på lunch och attackdricker kaffe. Vilket säkerligen kommer få följden att jag näpperligen kommer att somna i rimlig tid ikväll, igen. And so the story goes, samma sak imorgon. Fast då är det fredag, brukar vara lättare då. Jag får ingen kläm på detta. Mycket som jag inte får kläm på just nu. Varför?

Mer kläm, nu stavat Klemm. Peter, den engelske miljonären i hårförlängningsklister som jag känner sedan fyra år tillbaka, mailar mycket nu. Han har blivit erbjuden att köpa en före detta svensk Klemm Kl.35D, tillverkad 1940. Priset £115 000, vilket måste innebära en ordentlig prutmån. Den är åter i Tyskland sedan 1950-talet, tillverkades där. Peter tycker att jag ska jag få fatt i någon i Sverige som kunde tänka sig köpa Klemm'en. Alltså, det gäller att få kläm på någon med stadig plånbok som har en soft spot för tyska sportflygplan från mellankrigstiden. Hittade en bild på planet i fråga. Får bli slutkläm...

D-EFUB

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela