Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Chanson Papillion

Publicerad 2018-08-31 14:25:39 i Musik - 80-tal,

Chaka Khan  Papillion (a.k.a. Hot Butterfly)

...är en sådandär slamkrypare. Låten i Chaka Khans version var en stor personlig favorit som fick rätt mycket spinns runt sekelskiftet - den var då redan 20 år gammal. Igår kväll hörde jag den igen efter xx antal år och Veckans fredagstreat var därmed ordnad.

Producerat - som vanligt när det handlade om Chaka Khan - av Arif Mardin och med medverkan av Stevie Wonder på munspel. Varför tänker jag förresten på Toots Thielemans och Steve McQueen när jag hör introt? Det beror inte bara på låttiteln i det senare fallet...

Låten - då kallad Hot Butterfly - skrevs av Gregg Diamond och spelades in av hans band Diamond 1978. På orginalet är det Luther Vandross som sjunger.

Chanson Papillon! Trevlig Helg!

Taxiflygföretagens Riksförbund

Publicerad 2018-08-30 08:34:00 i Allmänt, Flygföretagande, Propulärkultur, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

Taxiflygföretagens Riksförbund (TFR) bildades den 8 december 1975. Gick sedan upp i Svenska Flygföretagens Riksförbund, som i sin tur 2010 gick upp i det som kallas för Svenska Flygbranschen (SFB). Fast på vägen har man nog tappat kontakten med vad det handlade om från början. Tyvärr rätt vanligt när man idag är medlem i "branschorganisationen" Svenskt Flyg - man är helt enkelt inte längre vad man heter!

Det är dags att ge flyget en annan branschorganisation, där företeelser som Swedavia - som förstör för flyget i Sverige - inte kan vara "medlemmar", utan istället engagerat bekämpas.

Jämför gärna med det föregående blogginlägget.
Uppslaget ovan är hämtat från Flygrevyn nummer 7/1979, från den tiden då (kanske främst) Piper PA-31 jobbade hårt för svenskt näringsliv. Hela Sveriges näringsliv...
 

(Går)Dagens dokument - 9

Publicerad 2018-08-28 06:06:00 i Flygföretagande, Propulärkultur,


MFL 4/1973 utkom från trycket den 25 januari detta år. Här listas de flygföretag i Sverige som då hade tillstånd för, som det heter, luftfartsverksamhet. Är det fler eller färre antal företag idag?
 

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela