Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Lagom september

Publicerad 2006-08-31 23:03:07 i Allmänt,

Om en liten stund är vi inne i månaden september. Brukar säga att detta är något av min favoritmånad. En tid av mycket "lagom". Alltså lagom sol, lagom temperatur, lagom regn - hade namnet inte varit så vackert så hade det varit bud på att döpa om september till månaden Lagom.

joh060826

Jag undrar om kepsen som rymde i lördags har hittat sin plats igen? Här är den, just på sin plats lite tidigare på kvällen.

sam

Så har jag tack vare den galne engelsmannen Sam (bilden), Stuart (bilden), eller vad han nu själv vill bli kallad för (se bilden), återigen hamnat i smörträsket vad det gäller nuvarande favoritlåt på heavy rotation. På en CD han gav mig i lördags fanns förlagan till den välkända Another chance med Roger Sanchez som släpptes för fem år sedan.

Som vanligt vill jag säga till att börja med att jag hatar Toto. Sånt gillar söner till pingstpastorer och det är tråk- och välputsad musikonani, antagligen i brist på the real thing för dessa gossar (?). Så gissa vad jag ska säga nu? Jo, textraden som är loopad i Sanchez' låt; If I had another chance tonight I'd try to tell you that the things We had were right, kommer från låten I Won't Hold You Back vilken finns på albumet Toto IV (1982). Läs mer om min blödande hatkärlek till Toto i ett blogginlägg från i våras. 

Vilket flygplan önskas?

Publicerad 2006-08-30 11:55:00 i Allmänt,

Vilket flygplan önskas?

En daglig titt på globalplanesearch hör till. Idag kände man för att starta ett Dacke Air Force, om man nu hade haft fonderna till detta.

Först ut var en plåtren Beech G18S från 1961med registrering N233H som finns i Danville, Illinois. Din för $160,000. Läcker nattbild på denna kärra ärligt stulen från nätet...

N233H

En annan klassiker i USA, fast denna gång tillverkad vid De Havillands legendariska fabrik i Hatfield i England: En De Havilland DHC-1 Chipmunk, med ett förflutet som skolflygplan i Royal Air Force (RAF) på 50-talet.

chipp

Precis också i den målningen som var standard för trainers i RAF på 50-talet. WP797 hette den då, även officellt. Numera heter den N31376...officellt. Finns i Fairmont Municipal, West Virgina, och är din för $ 65,000.

Men det som verkligen får mig att gå i spinn, bildligt talat, är synen av en SIAI-Marchetti SF.260. Det är något visst med de flygplan där Stelio Frati höll i ritstiftet under konstruktionsarbetet, till och börja med har de snygga linjer - och SF.260 är den snyggaste av dem. Något av sportflygplanens motsvarighet till Dino, den lilla budget-Ferrarin från det sena 60-talet som idag betingar priser väl över budget.

sf250 Prototyp: Aviamilano F.250

1970 SIAI MARCHETTI SF260B, N800RH, 1948 TT, 1101 SMOH , Monty Barrett engine, IFR with autopilot, inverted fuel/oil. Excellent and priced to go!, For Sale - $170,000

...så låter det i inledningsraderna till annonsen. Vidare hävdas det att det finns ingen så kallad damage history. Fast det räcker med att söka på N800RH på nätet så märker man snart att så inte är fallet. Planet är tillverkat en gång i tiden som en SF.260MC för det kongolesiska flygvapnet. 1948 gångtimmar på 36 år? Ska man tro på det? Kan man hitta något snyggare sportflygplan? Det har jag har svårt att tro...

n800 N800RH

Hon är snygg ur alla vinklar....

Någon som har råd att spendera dessa summor, och vill dessutom göra det, är Peter i England. Nu har han fått nys om Klemm'en som står på Fairoaks. Det rör sig om cirka $130,000 och jag har precis gett honom den svensk-amerikanske ägarens mailadress - Om han vill sälja? Det finns en story om varför just denna Klemm finns just där, men det kanske jag ska återkomma till.

Avbrott i söndagsfriden

Publicerad 2006-08-27 23:57:00 i Hemmafältet,

Avbrott i söndagsfriden

Klockan är i det närmaste åtta nu ikväll. Jag står i duschen och hör ett flygplan passera över kåken. Ni förstår då att det lät inte bara lite, utan en hel del - det var som att hustaken lyfte. Lilian och jag stack ut till fältet och där stod planet på bilden, en Grumman Ag-Cat, och en Pitts S-2. Det var Holländers flygcirkus som fick divert'a till Eksjö enroute Kristianstad - Västerås, detta på grund av dåligt väder.

Efter ha ringt runt lite fixade vi att gänget fick hotellrum, ja även till och med en hangarplats åt Pittsen.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela