Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Stork

Publicerad 2006-07-30 12:55:27 i Allmänt,

Stork

I Österrike står denna före detta svenska Fiesler Fi 156 Storch, närmare bestämt i Red Bulls hangar i Salzburg. Om jag har fattat det rätt så är det just denna Stork som min engelske vän Peter har fått korn på och kanske kommer att köpa. Den brukades i flygvapnet 1943 till -61 då den såldes till Österrike. Han har precis fått kärrans svenska historia i kort version.

I kort version det som hände i helgen: Fredagskväll var det grillning hos Fia och Sam i Dammen. Jag cyklade ut dit, blev mött på halva vägen och uppplockad av Sam i hans Landrover. Sedan var det hiskeligt smarrigt käk, sedan spårade det ur...full ständigt ...

Så man var rätt slö igår. Men min vana trogen så försvann bakfyllan ändå rätt snabbt. Nez ringde och frågade om vi skulle gå på resturanginvigning. Visst, sa jag. Dessutom hade Nez tidigare på dagen "hittat" den gamle Lunda-polaren Gustaf med flickvän Susanna. Vi fyra sammanstrålade på kvällen, efter käket så hamnade vi här hos mig och jag hade en spontan chit chat. Plockade singlar ur hyllan från höger till vänster och matade skivtallriken. Sedan en kort sväng ut på byn igen, träffade bröderna Holmberg med fruar. Den äldste av dem, tillika min klasskamrat under tolv år, hade jag inte sett på säkert ett decenium.

Tors hammare svingades denna torsdag

Publicerad 2006-07-27 22:19:26 i Allmänt,

Tors hammare svingades denna torsdag

Jag tror inte att det har kommit någon nämnvärd "nederbird" på över en månad. Det har knastrat ordentligt i det döda gräset när man gått i det, torrt som sommaren 1997 eller 2002. I varjefall någonstanns emellan. Men ikväll small det: åska. En rejäl åskskur levererade på kort tid cirka 40 millimeter och luften är nu bra mycket lättare att andas. Tidigare idag var det 32 grader i skuggan, och det var inte den första dagen som det var så - möjligen den värsta.

Värmen har gjort en lindrigt sagt mör. Man har en ambition att genomföra sker och ting, man planerar och står i. Men så upptäcker man: Nej, jag orkar inte. Det är främst "kreatvit arbete" som "drabbas" i mitt fall (kolla!, jag har till exempel inte orkat blogga på flera dagar!). Att tjäna som robot funkar dock, fast ibland med  reducerad fart. Så det är nog inte helt och hållet någon slump att jag idag lyckades lämna två korta texter för redigering och tänkt "visning"på tisdag. Jag är både nöjd, och inte. Ambitionen var att komma in med tre färdiga artiklar, jag är inte ens i närheten av det (och ej heller dödlinan, tur är väl det). Men jag är nöjd att ändå leverera något. En ambivalent inställning. Jag har nog haft lite hjälp av det faktum att jag, i mitt jobb som robot, mest på senare tid suttit i en bil vars klimatanläggning har räddat hjärnan från total torrkokning.

Efter att ha jobbat två helger på raken känns det skönt att slippa göra så den stundande. Imorgonkväll planeras det lite utflykt till Dammen där det står en grill ..... bland annat. Captain Grogg lär närvara också, med flera.

Bilder från igår

Publicerad 2006-07-23 20:02:00 i Familjealbumet, Hemmafältet,

Ett par bilder från flygningarna i den kvalmiga lördagskvällen. Slätten var som en torrbränd savann.

krille

En leende Krille, a.k.a. Krydden, kliver ur planet efter en stjärtsväng över barnsdomsstaden. Äldste sonen Cesar smälter sammanbitet intrycken. Tack till Krilles kusin Fia för bilderna...

 

bengt

Bengan - eller som Elias kallar morfar; Benn - still going strong som spakryckare. Hållit på i några år nu, närmare bestämt i 41.

jag o Elias

Systersonen Elias visste inte riktigt hur han skulle ha det, skulle han våga åka med i planet eller inte? Men han var för trött. Hade åtminstone hoppats på att han vågat sitta med när vi taxade. Men inte...

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela