Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Det kinesiska sättet

Publicerad 2017-03-31 14:42:00 i Musik - 80-tal,Level 42  The Chinese Way

...minns jag väl från de tidigaste veckorna i 1983, när man på nätterna flitigt lyssnade på Radio Luxemburg. Låten var det tredje singelsläppet från albumet The Pursuit of Accidents och var gruppens största hit till dådags dato: Plats nummer 24 på englandslistan nåddes den 6 februari 1983.

Level 42 har varit på bloggtapeten några gånger förut, till exempel i inläggen Jazz a la Isle of White - 1 och - 2 samt Mer nivå förtitvå.

Med det sagt passerar nu den kommande weekenden genom FL42 och dyker snart upp på final. Häpp! Trevlig Helg!

Ny bok: Saab 29 Tunnan The ultimate portfolio

Publicerad 2017-03-30 12:55:00 i Allmänt, Dagens fynd, Kalla kriget,Jan Jørgensens senaste bok i Nordic Airpower-serien handlar om Folkhemsjaktplanet. Det är ju så jag ofta brukar kalla Saabs trinda skapelse som placerade tillverkaren - och svenska flygvapnet - i främsta ligan worldwide: Saab 29 Tunnan.Det är en diger bildportfölj som Jan har sammanställt och här känner man igen många bilder, men det finns även en hel del som var helt nya för bloggisten. Totalt handlar det om runt 500 bilder på 200 sidor.
 
 
Saab 29 och Flygvapnet präglade mycket mer folkhemssverige än än vad man kanske till mans och kvinns tror idag. Det är ingen tvekan om att Tunnan är en svensk ikon! Med andra ord, här finns det är mycket vackra bilder att titta på, som för en svensk "minner om fornstora dagar."  Skaffa denna bok till exempel via nordicairpower.com. Bloggisten rekomenderar...
 

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela