Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Det håller dig springande

Publicerad 2017-10-20 13:33:00 i Musik - 70-tal,The Doobie Brothers  It Keeps You Runnin'

...skriven av gruppens sångare och keybordist Michael McDonald, finns med på fullängaren Takin' it to the streets och släpptes på singel 1976. Då var kanske låten inte en jättehit, fast den då gjordes i två versioner. Förutom The Doobies så kom även Carly Simon ge ut It Keeps You Runnin' på singel. Även den producerades av Ted Tempelman med support av Doobie Brothers och främst Michael McDonald.

Kolla här för en live-version med Doobie Brothers.

Fast frågan är om inte låten idag är mest känd tack vare att den kom med till soundtracket till Forrest Gump 1994?

Se dessa tidigare inlägg för mer Michael McDonald och The Doobie Brothers: The Doobie Liner, I Keep Forgettin' , Vad en dåre kan tro och Sweet Freedom. Trevlig Helg! Häpp! Och Hip, hip...

Flygglädje - 9

Publicerad 2017-10-19 07:07:00 i Mooney, Propulärkultur,Ett par intressanta dagar med flyg under denna veckan. Oktober är underskattad som flygmånad och har bjudit på speciell väderlek i dagarna två, tisdag och onsdag.

Sin sedvana trogen kom Flygfrämjandet återigen förbi och bad mig publicera några av dem.

 
 Flygfrämjandet rekommenderar: Bli en del av FlygSverige - gå med i närmaste flygklubb!

Starfighter-dokumentär

Publicerad 2017-10-18 08:42:43 i Kalla kriget,Dags för en tysk språkövning! Kolla in denna högintressanta dokumentär från 2015 om det tyska Starfighter-traumat. Har skrivit om F-104 tidigare här på bloggen. Se främst The Vikings of the Bundesmarine. Därifrån saxar jag följande:

Minns ni den gravida synålen? Eller The Silver Sliver? Tjärat barn har många namn, eller vad är det man brukar säga? I detta fall rör det sig om Lockheed F-104 Starfighter. Redan under sin tid i tjänst i olika länders flygstyrkor så uppnådde F-104 kultstatus, man kan fråga sig varför? Som flygplantyp har den även ett renomé som Widowmaker - eller som tyskarna säger; Witwenmacher, för tyskarna fick mer än sin beskärda del av haverier med sina Starfighter.

 
Men varför hände detta i så stor omfattning just tyskarna? De första åren hade man en rent förfärlig haveristatistik. Andra länder som använde typen upplevde inte riktigt samma problem. Det finns flera aspekter i detta och är mycket bra sammanfattat i denna ZDF-dokumentär.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela