Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Bängen och Bengan

Publicerad 2006-04-30 13:09:45 i Familjealbumet,

Så här långt har det varit en bra och väldigt rolig helg. Som vanligt när det gäller mig (eller det kanske även gäller andra?) så blir det aldrig som först tänk sig. Meningen var att jag skulle åkt ner till Lund/Malmö, som jag gjort sedan urminnes tider. Inte så i år och någon gång ska ju även denna tradition brytas. 

Fredagen avrundades hemma hos mig till tonerna av finska Frederiks version av den västtyska melodifestivalsplågan Djingis Khan (på finska Tsingis Khan). Klockan var lite efter tre när we called it the day, och därför började lördagen lite i det trötta tecknet. Vart efter piggnade man trots allt till, inte fick man någon hjälp av vädret, kompakt gråväder.

På kvällskvisten befann jag mig hemma hos Lilian, tvärs över gatan. Vi surrade lite fram och tillbaka vad vi skulle hitta på. Tompa anslöt och sjösatte idéen om en expedition till Noselake. Snåla som vi är här i Småland rekryterades taxi inom familjen, jag ringde helt sonika upp min far. Efter lite övertalning ställde han upp. Nu ska det kanske nämnas att min far, Bengan, är känd som Mr 55 Kilometer. Tror att det är en uträkning från hans ungdomsår någongång: vid 55 km/tim är det minst slitage på bil, däck och hela medivitten.

Att ligga och cruise'a i 55 km/tim en lördagkväll på landsvägen anses lite skumt, så det var mer eller mindre som på beställning vi halvvägs blev stoppade av en polisbil. Polismannen kommer fram och begär att få se körkortet, sedan ska det blåsas också. Då kommer Bengas kommentar: - Ger blåsmojängen utslag för falukorv? (Ska uttalas på småländska: Ge blåsamaskin utsla fö falukav?)

Så här långt i helgen - det bästa skrattet kom nu.

Anlände till O'Learys och join'a forces med ett svensexegäng under befäl av Nez. Perfekt att vi fick åka med i deras buss tillbaka sen. Nez var i högform. Det var lite svårt att somna när man väl hade hittat hem igen, man bli rätt pigg av allt flabbande.

Strax är det dags för nästa expedition. Nils kommer hit och sedan ska vi ställa av hans fars bil på Landvetter, ska också passa på att kolla in lite go'a avgångar. Och det kommer nog liiite fortare än 55 km/tim.

Inre Leif

Publicerad 2006-04-27 23:04:53 i Allmänt,

Inre Leif

När jag tittade tillbaka i dagboken och läste det som skrevs för två år sedan, nämndes att jag fick en hög singlar av Rasmus, bland annat Inner Life I'm Caught Up (In A One Night Love Affair). Albumomslaget är snyggare - för tankarna till Roxy Music - därför ser ni just det här ovanför. Så fram åkte just denna singel och placerades på skivtallriken. Det är frågan om en discosoul masterpice från 1979 där, så att säga; A och O är vokalissan: Jocelyn Brown. Det är inte hon på omslaget, men en ordentlig och rätt grym pipa har Jocelyn Brown. Tänker inte namedroppa fler av hennes alster här, ni får googla om ni är intresserade.

En slö men ändå rätt bra dag går mot sin ända. Sopplunch med Nils, födelsedagsmiddag hos min syster. Jag har alltså inte behövt svälta. Blev lite förvånad när jag, på väg ut till syster ysters tårtkalas, fick ett jobberbjudande via telefon. Detta ifrån ett ställe som jag egentligen inte hade tänkt mig knäcka hos, men det lät intressant. Ska få mer info imorgon. Och ska man slippa svälta...

Sittande på en hög rosa häst

Publicerad 2006-04-26 19:23:48 i Allmänt,

Idag fick min snart ett och ett halvårige systerson Elias en uppblåsbar rosa häst. Den var ungefär lika stor som honom och förutom att brottas med och studsa på  (läs rida) skulle den även utspisas..med kaffe. Detta är drivmedel för de rosa hästarna nämligen.

Jag hade gärna testat att fylla hästen med vätgas. Har alltid tyckt att det är rolig att se djur i luften. Detta sedan jag såg ett uppblåsbart får fyllas med vätgas och försvinna vackert österut i skymmningen, tätt följd av en en uppblåsbar Barbara, en sommarnatt för x antal år sedan. Om ni vet var dessa uppblåsta typer "slog ner", tveka inte - skriv en kommentar!

Gjorde en tillbakablick i dagboken, detta skrev jag för exakt två år sedan:

På skivtallriken: Bobby Sheen "Something new to do" (’72). Under_blå_ser den blå känslan. Gör att man vill man åka lite sportbil också. Eller kanske ta fram knarren. Bara se till att man inte hamnar för långt in i den blå cynismens skugga. Fast det är rätt kallt även man cabbar ner - för inte tala om på knarren. Så det är kallt i vilket fall, hur man än gör.

Ja, ja .. kan ju säga att man hittat blå_stället. Nu gäller det bara att hitta snickarglädjen också. Risken är väl att man kanske inte träffar spiken ens när man tar till hammarn - och så slår man åt helsike för hårt också. Det blir så fula märken runt omkring när man gör så, det är inte eftersträvansvärt. Så där gick den snickarglädjen över. Får väl räcka med att hugga ved istället. Inte samma krav på estetik. Fast det beror ju på också. Har väl inte upptäckt den kanske. Den vackert huggna veden alltså. Frågan är om vackert huggen ved brinner bättre än ordinär ”fulved”. Är den bara tillräckligt torr så. Kan bli jobbigt att elda samtidigt som man kör cabbat...


Blå känsla och rosa häst.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela