Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Cape to Cape på ESMC - 2

Publicerad 2015-08-31 16:28:00 i Propulärkultur,

 
Imorgon börjar allvaret på riktigt för Johan Wiklund: Expedition Cape to Cape nästa fas startar, den del som handlar om att i stora delar göra om Gösta Andrées flygning till Sydafrika 1929.

Johan har även en slotttid i SVT Godmorgon Sverige ca 07.50. Med andra ord, det är mycket media nu. Bilderna här är tagna vid ett stopp i Eksjö (ESMC) tidigare idag och Smålands-Tidningen var även den på plats. Läs artikeln här och missa inte kolla web-TV-inslaget. Apropå TV, SVT Malmö har redan varit på hugget.

Cape to Capes websida har fått en ordentlig remake - kolla in och favoritmärk capetocape.net

Segelflyg på Skarpnäck 1964-80

Publicerad 2015-08-30 14:44:00 i Gone but not forgotten,Hittade ovanstående klipp på duröret med mycket fina filmsekvenser från Skarpnäcks flygfält. Man noterar bland folket som figurerar i dessa bilder en ung Anders Magnusson, sedemera pilot i Flygvapnet samt därefter flygkapten i Linjeflyg och SAS. Det finns fler att känna igen - lämna gärna en kommentar...

Njut av denna film, det är svårt att idag föreställa sig att det ens funnits ett flygfält på platsen. Skarpnäcks flygfält har varit föremål för blogginlägg tidigare - se Skarpnäck och  Martinet och vattengrav på Skarpnäck. Nedanstående bild från 1972 är tagen av Holger Eilgaard och kommer från wikipedia: Auster Tugmaster SE-ELP bogserar upp ett segelflygplan, troligen (?) en Bergfalke.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela