Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Minnen från IFSA - 3

Publicerad 2016-05-31 07:50:00 i Propulärkultur,Fick även feedback från NOA vad det gäller IFSA - se inlägget Minnen från IFSA och dess efterföljare. NOA skrev följande i ett mail:
   
Bifogar några bilder ur arkivet från Torslanda. Kärrorna fanns ju understundom där, dock utan flottörer...
 
Jag kommer mycket väl ihåg IFSA som fanns i sjön Gröen, på den tiden. Det var inte förrän 2010 som sjön kom att kallas Landvettersjön, officiellt.
 
En annan kul grej är namnet. Jag trodde att det hette.............aktivering, på slutet. Det står så i registren. Nu ser jag på medlemskortet att de skriver .... aktivisering. Underlig svenska tycker jag.
 
Tack NOA! Har också grunnat på det där med aktivisering versus aktivering, men när jag fick se Eskos medlemskort så fick det bli det förstnämnda i min text.

BA-11 SE-XCK - 2

Publicerad 2016-05-30 06:11:00 i MFI, Propulärkultur,För mer om flygplanets historik föreslår jag en titt på det tidigare blogginlägget BA-11 SE-XCK.

Det här är inte vilket flygplan som helst och jag vet att Pelle är mycket mån om att BA-11:an ska få ett nytt gott hem. Det handlar om att äga, förvalta och flyga en speciell bit svensk flyghistoria. Något som man gör med stolthet och glädje. Att det dessutom är ett lattjo flygplan gör det inte sämre...

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela