Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

PR Blue

Publicerad 2006-03-29 23:29:05 i Spitfire,

Jaha, imorgon bär det iväg till Stockholm några dagar. Hade kroppen fått bestämma hade denna resa cancellerats. Men jag är tvungen. Det är styrelsemöte i helgen med informell start redan på fredagkväll. Med tanke på saker och ting samt en viss museichefs hanterande av något som tillhör ett nationellt kulturarv lär det bli en hel del som ska stötas och blötas. Ur det perspektivet hade det känts bättre att ha varit frisk, kry och mer på allerten. Men man får hoppas på det bästa. Känner jag inte att jag får medhåll kommer det inte vara svårt att nämna för valberedningen att min plats är ledig nästa år. Jag anser nämligen i fall föreningen inte sätter ner foten och ryter till på allvar gör vi inte vårat jobb.

Hoppas åtminstone att det blir tillfälle för en trevlig middag med lite extra tillbehör imorgonkväll. Det är ju i princip enda kvällen jag är "ledig".

Jag tar på fredag eftermiddag med mig en kille som råkar vara med i ovan nämnda valberedning för att göra ett besök i den verkstad där det håller byggas upp en Spitfire. Detta med utgångspunkt från ett plan som hittats kraschat på en norsk fjälltopp. Haveriet skedde i februari 1944 och denna Spitfire var en av sju fotospaningsplan som engelsmännen hade skänkt till Sovjetunionen.

sovspit2


Om vi har sju plan att välja emellan, då kan det inte vara helt osannolikt att det rör sig om just denna kärra på bilden. Trist för den japanske färgprofiltecknaren, vars alster jag brukade i inlägget Sollentuna-Spitten, att han har fel på färgen. Den är inte svart, den är blå - PR Blue för att vara mer exakt. Samma färg fanns på de svenska Spittarna.

pr Alltid gillat den färgen - Photo Reconnaissance Blue.

...Blue on Blue....

Sjukt läge - fortsättning

Publicerad 2006-03-28 20:59:44 i Allmänt,

Sov tolv timmar under fyra lager iklädd tre tröjor - och jag frös. Att gå till jobbet idag var inte att tänka på, vid halvelvasnåret ringde telefonen och det var dags att ta sig lite i kragen. Aptit är det också dåligt med, har precis lyckats peta i mig lite mat. Det kändes "smaklöst".

Verkar att gå som jag befarat med Firefly. Fick i förmiddags ett mail från museichefen där han till största delen hade klistrat in texten från det dokument som är "kvittot" för beslutet. Inget nämns om överväganden om flygplanstypens historiska värde i Sverige visavi deponering av det sista exemplaret utomlands. Efter det jag vidarebefodrat  hans mail med egna kommentarer inom styrelsen kom ganska omgående ett svar från ordföranden. Han bad att vi (i det här fallet indirekt riktat mot mig) ska avstå från vidare aktioner i avvaktan på styrelsemötet nu i helgen.

För att återuppta ett tema - amerikanska skådisar med flygintresse - sprang jag på en nyhet rörande Tom Cruise. Han har äntligen fått börja flyga sin P-51D Mustang "Montana Miss" som han ägt i snart fem år. Det har varit lite si och så då han tydligen är direkt ansvarig för ett 50-tal personers försörjning och inflygningen har fått ta omvägen via en domstol. Så typiskt US of A.

montana

Sjukt läge

Publicerad 2006-03-27 21:32:25 i Allmänt,

Jaha, då var det dags att bli sjuk. Det var inte alls vad jag planerade. Åkt på feber och nu sitter jag här och huttrar. Frågan är om man ska jobba imorgon?

Idag har jag postat skrivelser till intendenten på flygvapenmuseum och även hans boss. Bara för diariet. Inte för att det är speciellt bra författat men det viktiga är att inkommer skrivelse i ärrendet. Skriver naturligtvis som pivatperson. Hur nästa skrivelse ska sättas ihop blir intressant att se. Detta kommer förhoppningsvis ske i helgen. Den har lite mer tyngd i sig då den kommer från en styrelse för en förening med 5 500 medlemmar. Men som sagt, jag gör mig inga illusioner.

Äntligen en vettig utrikesminister. När han nu avser börja jobba som det....

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela