Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Billy Joel möter Jimmy Nail

Publicerad 2006-05-30 20:43:33 i Allmänt,

Billy Joel meets Jimmy Nail

...och ljuv musik uppstår:

Upnose girl
Shes been living in her upnose world
I bet she never had a back nosed guy
I bet her mama never told her why (1)

Im gonna try for an upnose girl
Shes been living in her white bread world
As long as anyone with hot blood can
And now shes looking for a down nosed man (2)

Noter:

1. Hennes mamma sa aldrig varför.
2. Nu letar hon efter Jimmy Nail.

The Falcon and the Snowman

Publicerad 2006-05-29 23:25:19 i Allmänt,

se-afn

Rubriken är tagen från en filmtitel. Sean Penn spelade en av huvudrollerna i denna spionhistoria med verklighetsbakrund. Ledmotivet gjordes av David Bowie tillsammans med Pat Metheny, This is not America. Fortfarande efter dryga tjugo år är den mer än lyssningsbar. Men skit i det nu. I snöyran på bilden ovanför taxar en Miles Falcon på en sjöis någonstans i Sverige. Tidpunkten är i slutet av 30-talet.

1961 räddade den siste svenske ägaren flygplanet från ett tämligen säkert öde som majbrasa. Detta genom att flyga det till England för att sälja det. Numera är det hemmahörade på Old Warden, i en fantastisk samling av flygplan from the good old days och ägs av Peter som jag känner sedan några år.

Nedanför ser man precis samma flygplan på Barkarby för några år sedan. Och nu är man på gång igen. Det är i år 70 år sedan flygplanet som nytillverkat kom till Sverige, närmare bestämt Norrköping. Därav anledningen till denna expedition.

eg

Peter landar på Höganäs på torsdag lunch och fortsätter till Eksjö för övernattning. Vidare till, som engelsmännen kallar Barkarby; Barkers, på fredagen via Norrköping. Verkar som de andra två Miles-flygplanen lämnar walk over, än är väl dock inte det sista ordet sagt.  Vädret verkar bli bra...

Idag har det varit en del mental planering och även konkret dito för Peters besök. Jag säger bara...kartor.. och suckar lätt. Om inte Royal Mail delar ut dem imorgon hoppas jag att flygklubben i Höganäs har för försäljning. Hursom, jag ser fram emot besöket. Nedan bild kommer också från förra gången det begav sig här i Sverige. Då döpte Peter sig och sitt flygplan med Falcon, i 5.2 procentig version, on arrival ESMC. När planet hade landat Sverige för första gången på 41 år.

I falcon

Tvänne glada gossar i en Falcon. Var är Snömannen? Som Haddock säger i Tintin i Tibet:

- Där är yotin...ytin...geten...nej, jag menar...yetin, där uppe!..


NEJ nu måste det sägas III

Publicerad 2006-05-28 12:38:16 i Allmänt,

Alltså, man kan i n t e heta Cascada!! Vad får man för associationer?

cass


"Kan skada"? ... ... ...
 
Ännu en meningslös cover på en låt, som redan när den gjordes för första gången för cirka femton år sedan, inte behövdes. Cascada är ett tyskt fenomen, säger väl det mesta...

Appropå tyskar. Jag kan inte undgå att le lite i mjugg åt det faktum att Micke "Schumi" Skomakare får starta sist i dagens F1-lopp, klassikern i Monaco. Han ska ha det. Som som den trygge finnen tycker:
 - Han är en skitstövel i mina ögon, säger den förre världsmästaren Keke Rosberg.

Nej, jag som är så pass luttrad numera ska unna mig en så kallad Lutherburgare. Detta för att senare i eftermiddag tillsammans med min mor dela på en stor tårta. Ingen risk för svält lär alltså föreligga.

Seniorboendedeligationen, vilket ord. Undrar om de lyssnar på Roberto Delgado?


deld

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela