Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

En vansinnig idé

Publicerad 2005-11-30 21:28:01 i Allmänt,

Röd K

Vad stort sker, sker i det tysta. Så det ni läser här har ni inte läst. Svårare än så är det inte. Alltså glöm allt som står att läsa de kommande raderna, tack.

Om man kan bygga Ostindiefararen, om man kan bygga Stockholmsbriggen - idag - skulle man inte nu även kunna bygga ett flygplan som tillverkades i Sverige under andra världskriget? Motor finns att tillgå, och är förhållandevis billig. Vad alla förstå-sig-påare innan har sagt är att idéen, med "träskalet" som en betydande del konstruktionens hållfasthet, var så pass snillrik att det knappast skulle kunnas göra om idag - den träkompetensen har gått förlorad. Ja, det är det som ska dryftas imorgon. Finns den kompetensen. Motorn finns ju redan - ja, då finns förutsättningarna teoretiskt. Därefter är det dags att börja lobba och jobba. Sätta ihop en projektgrupp, söka EU-pengar, söka...

och ack så jävla pretto det blevo nu då..

Publicerad 2005-11-30 21:02:16 i Allmänt,

Denna dag får gärna ta slut - Karl XIIs dödsdag, 287 år efter. Inte för att jag sörjer Kalle dussin, men jag kommer ganska garranterat att inte sörja 2005 på tolvslaget den 31 december. Men mer om det kanske en annan dag. Idag har i alla fall mycket känts.. trögt att andas, motigt. Helt enkelt inte min dag verkar det som. När man gick ut på förmiddagen sken solen, vet inte om detta kanske ingav en mer förhoppningar än man borde (Fanns nog i och för sig i så fall redan tidigare.). Nej, inte så menar jag. Men humöret. Det borde ha klarat att stanna på den nivån, den pigga, raska och vintrigt hurtiga. När jag lägger mig om några timmar kan jag nog påstå att den 30 november 2005 inte ska kommas ihåg eller sumeras (med referens till mitt förra inlägg), dagen ska förträngas, och det blir förhoppningsvis inte svårt (med referens till mitt kommande inlägg).

..ack, så meningslöst inlägg, men ack vad jag ville skriva det, nu... och ack så jävla pretto det blevo nu dåå..

(S)Kön(t)/tidperspektiv

Publicerad 2005-11-30 12:10:41 i Allmänt,

Det är märkligt hur killar och tjejers syn på tid är olika. Eller är det så att det diffar mer mellan olika människor, oavsett kön? Grejen är att jag har noterat en sak: Att de kvinnor som jag varit på något sätt involverad i (varit ihop med/dejtat/varit när vän med etc) under senare år har nästan alla haft ett mycket annorlunda tidsperspektiv än jag. Eller till och med brist på tidsperspektiv. Det har hänt mer än en gång -då man suttit och sumerat ett relationsförlopp - att saker och ting inte alls hänt då och då, den och den tidsrymden har funnits där och där men inte där och här...och så vidare.  


Sedan kan jag också upplevas som någon som en märklig pejl på tid. Alltså inte så att jag är sjukligt bra på att passa tider, för det är jag inte. Men jag kan i efterskott säga när vissa saker har hänt: - Jo, men det var för sju år sedan, i början av oktober. Det var precis innan jag åkte dit och dit, hade precis köpt den och den skivan. Och går vi ännu längre tillbaka blir precisionen ännu värre/bättre.


Men tid är ju relativt, det också. Och vi alla människor är ju unika.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela