Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Moss-Carlsson åker svenskt - 2

Publicerad 2017-08-09 06:32:00 i Hemmafältet, MFI,Det verkar inte finnas mycket bilder på MFI-9 SE-FUN, men nu har jag fått en och den ska naturligtvis visas på bloggen. Stort tack till Michael Andersen som tog bilden på vraket på Allerød (EKAL) den 12 mars 1975. Man noterar till exempel Flisby Plattor-loggan. Den härhör från flygplanets siste ägare, Jörgen Hansen. Den engelska loggan härhör från tiden då maskinen ägdes av Pat Moss. SE-FUN hade havererat den 6 december året innan vid Fredrikssund i Danmark.

 
Saxar från det tidigare inlägget Moss-Carlsson åker svenskt:

Det var frågan om SE-EBO (c/n 04) som i samma veva blev uppgraderad till en MFI-9B och fick engelsk registrering G-AVEA.


 
1969/70 sålde hon planet til Danmark där det blev OY-DZL. Efter ett par år såldes MFI:n till Sverige igen och hamnade på Eksjö/Ränneslätt. Efter något år eller två fick den ny regga; SE-FUN. Dock gick det inte inte länge innan något som inte var så "fun" hände: Flög in i en kraftledning i Danmark i decembermörkret och totalkvaddades. Antar att piloten/ägaren fortfarande känner av den händelsen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela