Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 72

Publicerad 2016-05-19 21:23:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Plattan på Bromma flygplats klockan fem i fem, en dag i slutet av 30-talet. Vi ser flera trafikflygplan, men i mitten står ett allmänflygplan. För så var det, allmänflyget var en självklar del av flygplatsen från första början, från invigningen i maj 1936. Senare kom det vara just allmänflyget som räddade Bromma flygplats från nedläggningsfranstötar på 1980- och 90-talet. Inför det senaste Brommaavtalet var det allmänflygets behov av flygplatsen en viktig anledning till dess tillkomst. Det var 2007, några år senare skapades Swedavia och tolkade avtalet som fan läser Bibeln och slängde ut huvudstadens allmänflyg...


Apropå det som inledningsvis behandlandes i ett blogginlägg för ett par veckor sedan, publicerades i går en artikel i Mitti Bromma. Jag saxar ett citat:
 

Swedavia har spärrat av en handfull personer från företagets frågeforum på Facebook, berättar presschefen Ulf Wallin.
 

– Det är en liten grupp personer som år efter år ställer samma detaljfrågor. Vi har svarat flera gånger på samma frågor men dessa personer är tyvärr inte intresserade av svaren. Varje gång kommer en flod av följdfrågor av teknisk natur. Tonen är negativ mot oss och inläggen tränger undan vanliga kunder från våra flöden, säger han.

 
Att från Swedavias sida påstå att vi inte är intresserade av svar är direkt felaktigt! Det är ju just det som vi är! Det borde framgått i artikeln att anledningen till att frågorna återkommer är den totala bristen på utförliga svar och redovisande av fakta från Swedavia. Det är den uppenbara sanningen. Inget annat!


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-20 15:26:18

Ser till min besvikelse att de senasre av bloggistens tidigare inlägg inte får några kommentarer, bortsett fån att mängden av gamla "flygtidningsnnonser" knappast ger kommentarer på bloggen...
Kanske måste bloggisten bli mer politiskt korrekt !? Ur led är tiden!

Postat av: KVI

Publicerad 2016-05-21 18:11:13

FYI

http://www.dn.se/sthlm/bromma-byggs-om-for-15-miljarder/

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-21 18:47:22

"De plan som hörs mest på och kring Bromma är BAe 146 som precis klarar maxgränsen för det buller som tillåts. Den här flygplanstypen kommer steg för steg att ersättas med Bombardier 100/300 som är lite större, drar mindre bränsle och är påtagligt tystare än BAe 146.

– Den skillnaden kommer att märkas, lovar Peder Grunditz."

När Swedavia lovar något, ta det inte givet att man håller det....

Postat av: KVI

Publicerad 2016-05-22 17:18:30


Mera FYI

www.svd.se/da-var-goring-anstalld-som-pilot-i-stockholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela