Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Apropå Stockholmseländet

Publicerad 2015-05-20 09:45:00 i Gone but not forgotten, Meddelanden från våra sponsorer, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,



Ibland hajar man till och måste tycka att det är rätt märkligt hur vissa kan använda sig av flyg i sin marknadsföring, utan att egentligen veta - eller antagligen bry sig om - hur flygverksamheten förpassades från platsen. Men det är ju inget som är relevant för ovanstående annons, den grupp som man riktar sig till tar antagligen ingen större notis om det. Jaja, det hade säkert gått bra att både haft en "flygande start" för ICA Maxi i Barkarbystaden och haft en "flygande verksamhet" kvar på Barkarby, bara om stockholmspolitikerna haft en vilja/insikt att ta ett samlat grepp i flygplatsfrågan i vår så kallade huvudstad.

En vacker dag kommer vi ha en massa gatunamn som minner om en flygplats, men flygplatsen är borta och området bebyggt. Måtte vi få stopp på denna förödande nedmontering av svensk infrastruktur. Hade någon av flygplatserna Barkarby och/eller Tullinge fått vara kvar hade vi med största sannolikhet inte haft någon Brommadebatt idag - Stockholmseländet i ett nötskal.

Tack till Fredrik som mailade annonsen till mig.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-05-20 22:11:03

Jag kom genast att tänka på Skarpnäck som idag har gator men namn som Horisontvägen och Flygledargatan.
(och för de som inte vet så låg där ett flygfält en gång i tiden)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela