Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Monumental dumhet - 4 "Vila i frid, ESKoBar"

Publicerad 2010-05-29 07:31:00 i Gone but not forgotten,"Speciell PPR" utverkades för att den 28 april landa på ESKoBar - bloggistens omskriving av ESKB, vilket i sin tur är (var) ICAO:s förkortning på Stockholm/Barkarby flygplats.

(PPR = Prior Permission Required)Egentligen var insläppet stängt för gästande flygplan. Läs tidigare inlägget Monumental dumhet - 3 "Barkarby adjö". Den 31 maj 2010 är det slut, tack och adjö efter 97 års flygverksamhet. Hatten av för Järfälla kommun, kransnedläggelse på karlaplansmonument väntar. Jag tycker att man nu i helgen kan skippa PPR:en helt och hållet, se till att bränna gummi så mycket man vill och orkar på ESKoBar - det är ju liksom ändå kört...

En bildsekvens från landningen bana 24.

        

Även detta inlägget kan vara intressant att titta på i sammanhanget.

2010 ska - som också tidigare sagts - vara ett Flygets år i Sverige, hundraårsjubileum. Så tro fan man att återintar fältet som användes innan man flyttade flyget i huvudstaden till Barkarby! Om än under en alldeles för kort tid. Somliga kanske förstår hinten...

Hursomhelst, den borduriske flygattachéen torde nu hemsöka Järfällas kommunala makthavare som tack för deras insats. Återigen: Vila i frid ESKoBar. Du gjorde flygsverige lite roligare...och därmed rätt mycket utav flyg-Stockholm per automatik dito.

Ty så var det vid denna tid i landet Mellanmjölk...


Kommentarer

Postat av: Björn

Publicerad 2010-05-29 09:07:30

Ja, jäkligt trist!

I helgen blir det sista färden. Du gillar ju gula flygmaskiner, och en tvåmotorig sådan kommer för sitt sista(?)gästspel på söndagen för avfärd mot och ankomst från Västerås. PPR eller inte har jag ingen aaaaaning om.

Postat av: Gert

Publicerad 2010-05-29 09:55:17

Mot idioter, miljötalibaner och politiskt tillsatta amatörer står människan sig slät! RIP ESKB

Postat av: Stellan

Publicerad 2010-05-29 12:54:18

Sitter på landet och läser detta eländesinlägg. Blir man inte riktigt ledsen av detta så vet jag inte vad som krävs. Tack för många fina dagar och minnen.

Postat av: Henrik

Publicerad 2010-05-30 01:40:59

R.I.P. ESKB. Vilka ägg till politiker som sitter och bestämmer det här. Lovar att de kommer att bygga nåt fult köpcenter eller slänga upp några höghus istället. Jag skäms att kalla mig svensk när jag hör om de eviga idiotbesluten från våra politiker..RIP ESKB.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela