Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Superswede - 2

Publicerad 2007-11-16 13:35:44 i Classic Racing,

Ray-Ban

Följande ramlande precis in i inboxen: Ett nyhetsmail från grabbarna bakom den eminenta siten om Ronne Peterson http://www.ronniepeterson.se/ 

Det blir ett permanent Ronnie Peterson museum i Örebro!

Kultur & Medborgarnämnden gav i onsdag ett startbidrag på 250 000 kronor. Lokalen som arbetsgruppen tittat på är den gamla biografen Astoria på Storgatan 19.  Arbetsgruppen kommer också att få hjälp av Örebro Kompaniet som kommer att ta hand om marknadsföring och sponsorarbete.  Planerad öppning är satt till den 31/5 2008. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

En annan god nyhet är The Ronnie Peterson Historic Grand Prix som kommer att äga rum på Anderstorp den 6-8 juni nästa år. Flera av Ronnies gamla bilar kommer att medverka.

Läs mer på 
http://www.teknikensvarld.se/motorsport/nyheter/071025-anderstorp-formel1/index.xml

Sen kan vi också informera om att SVT, i samarbete med Berg Images, är i planeringsstadiet på en 1-timmes dokumentär om Ronnies liv och karriär med planerad premiär nästa år.

Passa också på att läsa Ronnies krönika om Anderstorp 1973 och pyspunkan i loppet som kunde blivit Ronnies första GP-seger.
 


Den 6 till 8 juni 2008 är bokat!  Om man valt helgen därpå hade man dessutom hamnat exakt 30 år efter det sista F 1-loppet på Anderstorp - jag bloggade utförligt om detta i våras.

Nu gäller det att sälja in idéen till Örebro Aviation att måla om en av sina PA-31:or i JPS-färger. Och skulle det vara känsligt med tobaksreklam så får vi väl ändra till JPÖ och registrera ett nytt hälsote som heter Jan Player Örebo.

Cigg
Tepåse?

Skulle dock inte bli förvånad att detta arrangemang kommer att ske samtidigt som Red Bull Air Race World Series går i Sverige...

Kommentarer

Postat av: Trygve

Publicerad 2007-11-17 10:42:12

Hmmm. Ser at jeg nok blir nødt til å ta med meg 20 JPS og reise på bilrace i Sverige til neste år. En Lotus 72, 78, og 79 på display ville jo vært sånn passe ...

Trygve

Postat av: F

Publicerad 2007-11-17 12:24:21

Minst 20 JPS - king size?

Sedan ska du flyga ner till Anderstorp - (L)NK o jag ska gå på dem därnere om detta.

NK har redan börjat bolma JPS för fullt BTW
;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela