Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle of Säve - 40

Publicerad 2024-05-04 11:00:00 i Allmänt, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

Vindarna vänder! Regeringen signalerar ett intresse av att återta Säve. Igår uppmärksammades detta av Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten. Så här skrev jag i mars förra året i The Battle of Säve - 36:

Dessutom är det av nationellt/internationellt intresse att ha flygplatsinfrastruktur på plats i närheten av Skandinaviens största hamn som är oerhört viktig för Sverige...och Finland! I vår nationella villfarelse trodde vi att Swedavia var en garant för viktig strategisk svensk flygplatsstruktur. I stället var det i fallet Säve helt tvärtom. Och det var där problemen började. Glöm inte det. 

Säve är viktig inte bara för Sverige och Finland; snarare hela Norden och Baltikum! Efter det att Sverige har gått med i NATO har inriktningen förskjutits från en sydlig>nordlig axel till väst>öst dito. NATO har bett Sverige att se över sin infrastruktur, och även om svensk media helst fokuserar på järnvägar och vägar, finns även ett stort samt ökande behov av flygplatserna. Somliga befintliga, somliga som kan återtas. Som till exempel Säve...samt Gävle och Skövde.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Arne

Publicerad 2024-05-06 17:21:05

Och Gävle

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela