Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Systemhaveriet Svenskt Flyg - 7

Publicerad 2016-12-10 14:25:00 i Allmänt, Flygföretagande, Meddelanden från våra sponsorer, Propulärkultur, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Jag kommer antagligen få skit för detta, men jag tycker nog ändå att det behövs sägas.

Nu har ju Naturskyddsföreningen med bestämdhet sagt till att "ska du vara Vår Tomte får du fan bara åka tåg!" Tomten vägrade! Och Naturskyddsföreningen "took him down" ändå. Så, "don't mess" med Naturskyddsföreningen. De kolvmotordrivna renarna gick på skattad bensin á 22 kr/litern.

- Man tackar, sa tomten, när han blivit hängande i vindkraftverket.



Förklaring: Över 90 procent av alla i Sverige registrerade flygplan tankas med skattad bensin (enligt uppgift är skattesatsen för närvarande 7 kr och 12 öre/litern).

Att säga att det inte finns någon flygskatt är alltså LÖGN! Men detta är inget som drabbar det dussintalet medlemmarna i Svenskt Flyg. Därför har vi en mycket skev och i mitt tycke rätt absurd debatt om den så kallade flygskatten. När bränsleskatten infördes vid halvårskiftet 2008; var någonstans fanns Svenskt Flyg då?

Jaja, bara en eftermiddagsfundering när alltihop i debatten  - med eller utan flit, eller kunskap? - buntas ihop såsom "flyget". Ett är i varjefall säkert: Branschorganisationen Svenskt Flyg är inte vad den heter.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela