Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Bromma - 18

Publicerad 2014-01-27 10:40:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Igår publicerades det en mycket bra och initierad artikel under den passande rubriken Rädda Bromma flygplats från Swedavia på Svenska Dagbladets Brännpunktsida. Ett citat:

Ett mycket bättre scenario än 2,2 miljarder för ett mini-Arlanda inom synhåll från Stadshusets torn är att staten låter Swedavia köpa den utomordentliga tågoperatören A-Train AB som driver Arlanda Express. Det build-transfer-operate-avtal som ligger bakom de mycket höga biljettpriserna blir då ett statligt internavtal som kan läggas direkt i pappersåtervinningen. Genom drastisk prissänkning kan tågresandet mer än fördubblas och koldioxidtaket, om det nu återkommer, klaras under mycket lång tid. Bromma kan därmed återställas till att vara en flygplats för den del av inrikestrafiken som värdesätter flygplatsens läge och för allmänflyget som ju saknar alternativ.

  
Som Trafikverket hävdar i sin prognos (TRV 2013:107) bör nivån inte överstiga 2,5 miljoner passagerare 2030 vilket kan klaras med minskade bullerstörningar. Om utvecklingen i stället följer Swedavias väg får den nu av trögt före drabbade motståndsgruppen (www.stoppabrommaflyget.nu) och andra kritiker så mycket vatten på sina kvarnar att flygplatsen troligen läggs ner i förtid och Swedavias 2,2 miljarder i praktiken blir värdelösa.
 
Texten är författad av Arne Karyd, tidigare utredare vid Luftfartsverket, Luftfartsstyrelsen och Trafikverket, men även pilot och miljöpartist. Läs den, dela den!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-01-27 21:42:33

Följ pengarna

Postat av: F

Publicerad 2014-01-28 12:07:50

Håller med, Anonym. Kan i nuläget inte göra de djupgående sonderingar som behövs, men kanske blir tid för det så småningom. Och det finns ju även andra som är på hugget. Meanwhile, har du några tankar om detta?

Postat av: Thomas

Publicerad 2014-01-28 18:11:34

För den som är intresserad så har utskick gått ut till alla kringboende om informations möte om förändringarna på Bromma Flygplats. Står bara nonsens i inbjudan om hur mycket man ska bulleravskärma mm inte ett smack om att man ska börja köra större flygplan så fort man kan. Halvsanningar som vanligt från swedavia
Plats: Bromma Stockholm Airport, Gamla charterhallen
Tid: 12 februari, kl 18:30 - 21:00

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-01 23:20:33

w-berg kanske?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela