Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of The Boogie

Publicerad 2013-08-30 15:17:00 i Musik - 70-tal,


Mick Jackson  Blame It On The Boogie

Många av er kan låtens namn bara när ni hör orden "Sunshine, Moonlight, Good times...Boogie" - dags för veckans fredags-treat!

Nästan alla av oss förknippar Blame It On The Boogie med The Jacksons stora come back på listorna hösten 1978. Men faktum är att den skrevs och spelades in av en engelsman som bodde i Västtyskland som hette...ja, det är inte klokt: Michael Jackson! Han förkortade dock sitt förnamn till Mick för enkelhetens skull. Det fanns två ytterligare upphovsmän bakom låten - den ene var Micks bror Dave, den andre en tysk som hette Elmar Krohn (på etiketten: M. Jackson, D. Jackson & E. Krohn). På mystiska vägar kom Micks förläggare i kontakt med bröderna Jacksons agenter, detta utan den förstnämndes vetskap, och erbjöd dem Blame It On The Boogie.

Innan någon visste vad som egentligen hade hänt var The Jacksons version inspelad och klar. Det skilde endast någon vecka emellan de bägge singelsläppen i september månad 1978. Detta medförde att de olika engelska radiostationerna så att säga valde olika sidor och därav uttrycket The Battle Of The Boogie. Läs mer om Mick och "hans öde" här.
 
 
I Sverige var det Mick Jacksons version som spelades i Poporama (den 16 november 1978) och låten fick vara med en vecka i Heta Högen. Idag upplever man att Slaget om Boogie'n är rätt bortglömt, om det ens var direkt på tapeten i gamla Svedala i överhuvud taget. Det hela uppmärksammades dock tydligen 2010 i en engelsk TV-dokumentär. Och nu i höst är det som sagt 35 år sedan The Battle Of The Boogie...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela