Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Kubakrisen under vattenytan

Publicerad 2012-10-16 09:09:00 i Kalla kriget,

 
Det har varit en del ubåtsjakt på bloggen de senaste veckorna och då har det handlat om sådant i svenska vatten. Men med tanke på att det är 50 år sedan Kubakrisen blir det nu ubåtsjakt utanför Bahamas: Ovan finns en intressant dokumentär inbäddad och här finns mer djupgående uppgifter att ta del av.

Det var på morgonen den 16 oktober 1962 som den amerikanske presidenten John F Kennedy blev underrättad om att man upptäckt sovjetiska ballistiska robotar på Kuba.
 
Bli inte förvånade om det dyker upp mer om Kubakrisen, det finns nämligen ytterligare ett inlägg jäsande i bloggskafferiet.
 
Nedanstående bild kommer från wikipedia: A U.S. Navy Martin P5M-2 Marlin (BuNo 135513) from Patrol Squadron VP-45 overflies a Soviet Foxtrot-class submarine (No. 911) during the Cuban Missile Crisis, 1962. The destroyer USS Charles P. Cecil (DDR-835) is visible in the background.
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Leif Kvist

Publicerad 2012-10-16 22:29:13

På ytan,påminner jag tiden som om det var igår. -Aningslösa,livsglada grabbar som plötsligt begrep det världspolitiska läget medförde en något dämpad stämning i Centurionvagnarna på sin färd genom Skåne.
Pansarregemente 2 i Hässleholm tömdes på soldater och materiel för transport till mobiliseringsorter i Skåne och permis -det var inte att tänka på under veckor.
Påminner mig att -förutom muntlig militär information,lyssnade vi ständigt på Sveriges Radio och Post och Telestyrelsens värsta fiende Radio Syd.
-Vad jag funderar över är -vari tusan fann vi batterier till Reseradion??

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela