Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Almen och Martin Rudolf

Publicerad 2012-05-08 10:11:05 i Tiger Moth...och Moth,Höll på att skanna lite gamla papperskopior för ett tag sedan, bilder som jag tog i min ungdom med en kamera som antagligen lämnade det mesta övrigt att önska. Hittade ett album med bland annat dessa bilder från flygdagen på Ljungbyhed den 15 juni 1986.

Det är Kurt Bengtsson som precis har anlänt med KSAKs ena Tiger Moth, den norsktillverkade SE-ALM från anno 1934, a.k.a "Almen".Man var van vid att se "Almen" tillsammans med den andra KSAK-Tiger Mothen, SE-ATI. Denna stod dock 1986 nedplockad för en omfattande översyn på Ålleberg. Tänker återkomma till det.

SE-ALM och SE-AMR; den sistnämnda hade gjort sin första "post restoration flight" på hösten året innan. Att MR i reggan syftar på ägaren/restauratören Mats Roth kan vara läge att påpekas. Men det är sällan man hör någon säga Adam Mats Roth om hans flygmaskin. Vanligtvis kallar man denna ASJA-tillverkade Tiger Moth från 1935 "Adam Martin Rudolf", precis som man ska i etern...

Kommentarer

Postat av: Peter Wlassics

Publicerad 2014-02-04 15:45:57

Är du säker på Kurt Bengtsson? Kurt Svensson heter nämligen en av medlemmarna i Mothliga sällskapet som både är legendarisk segeflyglärare som jobbat många somrar på Ålleberg och som dessutom är medlem i Ljungbyheds FK.

ATI heter numera ADF och står ofta parkerad i Eskilstuna FK:s hangar sedan några år tillbaka. Hon flög en del i somras och just nu står hon i ett hörn och väntar konserverad på att vädret ska bli tjänligt för flygning.

Svar: Jajjemen Peter. Att det var just Kurt B från Eslöv (tidigare Halmstad) är helt säker på, det var nog första gången jag träffade honom :)
Angående SE-ATI/SE-ADF skrev jag ungefär samtidigt som detta inlägg även följande dito: http://lae.blogg.se/2012/may/tigerjubel-igen.html
Lazerjesus

Postat av: Peter Wlassics

Publicerad 2014-02-04 17:33:42

För övrigt så skulle nog Mothliga sällskapet kunna förtjäna sitt eget blogginlägg. Det är en samling mer eller mindre kända flygprofiler vars uppgift är att underhålla och flyga KSAK:s två Mothar. Många är kallade och få är utvalda. :)Om du inte har bekanta i sällskapet men vill ha, så kan jag skicka ett privat meddelande med kontaktuppgifter till några av herrarna.

Svar: Idén är inte så dum alls :)
Känner Patrik Sjöberg och träffat Sakka och Nisse, så visst finns det ingångar. Men det vore kul att göra något om Mothliga Sällskapet när vi börjar komma in i säsongen. Återkommer :)
Lazerjesus

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela