Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Villius om Draken

Publicerad 2012-07-09 05:05:00 i Kalla kriget,

 
För några veckor sedan gick historikern, författaren och TV–personligheten Hans Villius bort. Få människor har haft en så pass trollbindande effekt på oss med sin säregna röst och sätt att berätta. Här ovan är ett för denna blogg mycket passande exempel. Det är nästan så att du känner doften när du ser bilderna...och ovanpå det ligger Villius speak - det förtar inget, snarare tvärtom. Fantastiskt. 

Det ligger ett ganska litet land, långt norrut i världen, där lärkorna snart sjunger sig trötta, och där solen stryker med kalla fingrar över betong och metall.
 

Det är ett litet land med en stor granne, och varje timme - dygnet runt, året runt - står Drakarna startklara. Riddare och drake, för en gångs skull på samma sida i strid...
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: ESGB

Publicerad 2012-07-09 10:14:02

Mycket närvaro!
Jag ringde honom för några år sedan och hörde om han kunde lägga speakerröst på en kommande video. Det skulle han gärna göra! Nu blev det inte så.
Intressantaste rösten ever!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-07-09 11:15:38

Fine words, Fred:]

Postat av: Per

Publicerad 2012-07-12 00:14:06

Mycket kan sägas om Hans Villius. Maken till berättare kommer vi nog aldrig få uppleva igen, inte bara i form av rösten utan lika mycket ifråga om kunnande och intresse. Villius behandlade alla ämnen med samma engagemang och värdighet. Visst gjorde Olle Hägers foto en hel del för de olika dokumentärer som herrarna producerade genom åren. Ändå är är det berättarrösten som lever kvar i minnet, vartenda ord!

Drar mig till minnes en anekdot som någon TV-krönikör berättade för en massa år sedan. En god vän till nämnde journalist drev ett kafé i anslutning till Kalmar slott, där Häger och Villius höll på med någon inspelning. De hade givetvis varit och lunchat på fiket under dagen. Hur var det att möta en sådan legend undrade journalisten?
"Dramatiskt! Han beställde två sillmackor och andra världskriget hade just brutit ut." svarade kompisen.

Tycker de orden beskriver Hans Villius i ett nötskal :)

Postat av: Christer Ander

Publicerad 2017-10-08 20:46:26

I tacksamt minne bevarat!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela