Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygande planer

Publicerad 2011-03-06 12:38:00 i Film och TV, Propulärkultur,Minns ni den engelska TV-serien Flygande planer som gick i Sverige 1982/83? I huvudrollerna såg vi Bryan Marshall och en trilskande Bristol Britannia. Den senare hade samma livery som fraktbolaget Redcoat. Man kommer också ihåg Clifford "Kessler" Rose i en biroll.

Lite är det så att jag anar att Redcoat och TV-seriens flygbolag hade en hel del likheter, inte bara att de opererade samma flygplantyp...

 

På engelska hette serien Buccaneer - företagaren/piloten som Marshall spelade hette Tony Blair (häpp!).


Hans bolag Redair var ständigt på fallrepet och vid något tillfälle fastnade han med sin Britannia i ett hell hole i Afrika då han smugglande en last med vapen...eller om det hittades ett knippe diamanter nedsmuget någonstans..? Ni kanske minns bättre?

  
Har letat runt på webben efter något klipp från TV-serien men inte funnit något dylikt, tyvärr. Förresten, finns Flygande planer/Buccaneer på DVD? 

 
Inte för jag sett något som kan tyda på det, kanske någon sitter på en bedagad Betamax- eller VHS-inspelning? 

 

 

Kommentarer

Postat av: Håkan Buffal-O.

Publicerad 2011-03-06 22:31:21

Jag kommer ihåg TV-serien när du nämner den. Hette inte flygbolaget "Redair" i Tv-serien eller är det minnet som spelar mig ett spratt?

Om jag har rätt så slapp man ju måla om Redcoats maskin alltför mycket :)

Postat av: F

Publicerad 2011-03-06 22:40:23

Minns inte bolagsnamnet från TV-serien, men högst troligt: Redair. Kan det varit så att man mest använde Britannia/CL-44 med röd fena? Fanns ju tydligen (minst) två varianter med målning på fenan.Lite intressant är också att påpeka att Redcoat slängde in handuken (eller rö'rocken) ungefär samtidigt som SVT började sända serien.Postat av: Håkan Buffal-O.

Publicerad 2011-03-07 15:23:33

Det verkar som om RedAir var namnet och det var G-AOVS och G-BRAC som användes i serien.

http://www.ruudleeuw.com/qa.htmhttp://www.pprune.org/aviation-history-nostalgia/52800-tv-airline-comes-life-redair.htmlRö'rocken har bleknat men finns kvar:

http://www.airliners.net/photo/Bristol-175-Britannia/1203248/L/

Postat av: F

Publicerad 2011-03-07 15:56:50

I dina länkar kan man läsa sig till att den avställda - och sedermera skrotade - G-AOVS användes för intriörbilder. Redcoats anläggning på Luton besöktes också under inspelningarna.Fler rö'rockar:http://www.airliners.net/search/photo.search?airlinesearch=Redcoat%20Air%20Cargo&distinct_entry=true

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela