Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Hep Stars inbound Knohult

Publicerad 2008-09-25 12:33:50 i Musik - 60-tal,

Hade ju Hep Stars på tapeten här igår och fortsätter med ett inlägg till.

 

Hep Stars  It Has Been a Long, Long Time

Året var 1968, Åsa-Nisse på duken hade haft sin topp, men likförbannat skulle produktionsbolaget AB Filmcenter (som "snott" rättigheterna av Svensk Talfilm och demonregisören Ragnar Frisk) göra ett par rullar till innan man blåste faran över. Idag är jag enbart tacksam för detta - att man alltså även spelade in dessa extra härligt usla rullar (Frisks Åsa-Nisse värmer dock ett gammalt smålandshjärta lite mer i jämförelse). Klippet med Hep Stars är hämtat från Åsa-Nisse och den stora kalabaliken. Om denna film står bland annat att läsa i wikipedia:

Åsa-Nisse har här fått sällskap av Knohultarn istället för Klabbarbarn som synes spårlöst försvunnen. De två sätter in en annons i Vetlanda-posten där de eftersöker damer. Till deras förvåning kan de välja och vraka bland dessa. Men kalabaliken blir stor när även deras käringar nappat på annonsen. Därvid utbryter en tårtkastning käringarna och gubbarna emellan. Sedan får de två herrarna ta sin flykt till Sjökvistens bod. Tillsammans med Sjökvisten kommer de på den briljanta iden att öppna illegal nattklubb i hans affär. Där festligheterna fortgår till dess att maktens herre vid namn Klöverhage sätter stopp för det hela.

Helt underbart! Det är för övrigt i denna rulle som Mona Wessman sjunger Åke Tråk mellan konservhyllorna i Sjökvestens handelsbod. Den låg förresten i Lannaskede, fellow blogger Josephzohn -  tillika vetlänning i förskingringen - har påtalat detta med ett youtube-klipp. Att botanisera ibland hans uppladdade Åsa-Nisse-klipp är ett sant nöje och bjuder på massa skratt. Här kan man få en kortare stadsvandring Vetlanda 1963 med Nilsson på Åsen som dold ciceron - klicka! En rätt märklig taxiresa företas bland annat...

Den verkliga platsen Knohult och sjön Ylen ligger mellan Lekeryd och Aneby, cirka sju-åtta mil norr om Vetlanda. Författaren Stig Cederholm häckande i dessa trakter när han kom hem från sin "tjänstgöring" på östfronten 1944. Men det har inte så mycket med Hep Stars att göra...



Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: josephzohn

Publicerad 2008-09-25 16:50:22

Wunderbaum, wunderbaum, mer Åsa-Nisse åt folket!!

Postat av: Farbror Sid

Publicerad 2008-09-25 18:37:30

Med alla dessa lovord om Nisse på åsen... kanske det är dags att ge Nisse i ytterligare granskning.

Raggargänget i boxen om svenka guldkorn är tittad och klar.

Postat av: josephzohn

Publicerad 2008-09-25 19:31:43

Jag har sett alla tre i boxen och Raggargänget slår dom andra med flyglängder, men inte når det gänget upp till Åsa-Nisses klass, inte sa Nesse, inte sa Klabbarpan!

Postat av: F

Publicerad 2008-09-25 19:36:18

Åsa-Nisse är kultur! Hälsa "förståsigpååarna" det! Det som fanns "i finrummen" på den tiden det begav sig, berör inte var varannan så värst mycket "nuförtin'" - man bara gäspar. Men när man hör "som en tsarens ros och himmelens ängder" skiner man upp...he he he :)



Det är lite som vardagsporslin från 50-talet, värt hur mycket som helst i dag ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela