Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Ruggmunk?

Publicerad 2008-11-11 20:08:00 i Allmänt, Personligt urval,


I frustration över att vädrets makter idag hade hindrat dem i ett försök att flygledes ta sig till Stockholm - detta för att höra på ett föredrag på Armémuseum och sedan äta en god middag - försvann tvenne medlemmar i Svensk Malajhistorisk Förening (SMHF) ut på de blöta vägarna för att åtminstone få sig en god tallrik raggmunk till lunch. De sökte sig till Linköping och där visste de att på tisdagar hittar man stans bästa raggmunk på Plaza (?).  



Efter kaffet och en sväng förbi Interpress fortsatte de ut till Flygvapenmuseum, dagen till ära beläget - inte på ett flygfält - utan på ett risfält. Man flöt in i entrén, utan tillstymmelse till något hopp om ett föredrag. Men själv är bäste malaj, man jagade fram ett sämskskinn och tänkte handtanka museets exemplar av "Storken", detta i syfte att med detta flygplan kolla molnhöjden för en eventuell senare start mot den från början tänkta destinationen.


Pump till vänster, sämskskinn till höger...

Då molnhöjden rätt enkelt kunde konstateras bättre inomhus än utomhus, gav man upp tanken och återlämnade med skamsen blick sämskskinnet.

Skinnade på 40 riksdaler i inträde (muséet släpper bara gratis in andra föreningar än SMHF) lommade de bägge medlemmarna hemmåt i den stålgrå Blohm und Voss'en i den kolsvarta östgötska lervällingen. Bägge tänkte på föreningens slogan: SMHF - När det förflutna kommer ifatt dig. För idag flöt allt...förutom möjligen raggmunken. Eller ska man kallade det för "ruggmunk"? "Allvädersmunken" på malajspråk.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Matsen

Publicerad 2008-11-13 16:59:34

"Finska sämskskinn är det sämska som finsk!" -Charles-Ingvar Jönsson

Postat av: F

Publicerad 2008-11-13 18:36:48

Tjära, Charles! Finskt sagt :)

Postat av: Raggmunk

Publicerad 2008-11-15 09:51:06

Med Raggmunk och fläsk, och lite krösamos så är vilken dag som hälst räddad.

Postat av: F

Publicerad 2008-11-15 10:06:11

Sannerligen! Var nästa så att man vart lätt raggmunksförgiftad där, i mitten på veckan... tisdag o onsdag :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela