Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Sam, you've been waiting much to long now

Publicerad 2008-08-24 02:19:00 i Bästa sommarlåtarna, Musik - 70-tal,



Clout  Substitute

...
gick in i Poporamas Heta högen som Veckans Smash Hit den 7 september 1978. Den låg kvar i högen i ytterligare tre veckor.  I juni hade denna sydafrikanska tjejgrupp legat som bäst tvåa i England. Det gick inte fösa bort paret Travolta/Newton-John från första platsen, man försökte i tre veckor.

Substitute var även den en cover (och blev det igen runt 1990 när en svensk-polsk HM-modell tog sig an den). Från början, 1975, var den en låt som The Righteous Brothers släppte som singel från sitt album The Sons of Mrs. Righteous.  Den versionen är rätt obskyr och svår att få tag på idag, men här är den.
  
En annan rätt märklig anektot: Clouts Substitute slog aldrig riktigt i USA. Därför bestämdes det att Gloria Gaynor skulle göra en cover och släppa den på singel. Så gjordes också, på B-sidan la man en låt som hette I Will Survive. Rätt många amerikanska radio-DJs kom hellre att spela B-sidan och sen gick det som det gick... 


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Farbror Sid

Publicerad 2008-08-24 18:56:49

ja den kommer man ju ihåg när man hör den... vem det var hade jag ingen aning om... men det var ju bara att kolla in här... en bra låt är det!

Postat av: F

Publicerad 2008-08-25 08:10:10

Jupp, en av de bästa popdängor ever made :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela