Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Lifeline

Publicerad 2007-12-12 19:57:00 i Allmänt, Film och TV, Musik - 80-tal,


Spandau Ballet  Lifeline från 1982. Gick in i Poporamas Heta högen den 4 november detta år och fick vara med i tre veckor. Tidigare samma höst peakade den på englandslistan på plats nummer sju.

Det har sagts att låttiteln Lifeline var inspirerad av den engelska TV-serien Secret Army som BBC sände i tre omgångar 1977-79. I Sverige var den också mycket populär, då under namnet Hemliga armén. Lite absurt är det att idag vet inte folk att den knappt har funits, men parodin 'Allå, 'allå, 'emliga armén är däremot rätt välkänd.



Om det var något som trollband en vid TVn under somrarna 1981, -82 och -83, så var det Hemliga armén - jag missade inte ett avsnitt! Den handlade om organisationen/motståndsrörelsen Livlinan i Belgien som smugglade ut nedskjutna engelska och amerikanska piloter under andra världskriget. Allt styrdes ifrån en resturang i Bryssel, Cafe Candide.
Lisa (Jan Francis), Albert (Bernard Hepton) and Jacques (Timothy Morand)
Allt som allt kom 43 episoder av Hemliga armén spelas in. Efter seriens tredje omgång kom även en sequel som hette Kessler vilken sändes i Sverige 1983.
  
Vem var det som en sen lördagkväll till tonerna av Spandau Ballets Lifeline började sjunga Leif Leiflaaaand.....? "Kessler" Eriksson?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela