Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Doobie Liner

Publicerad 2006-09-15 14:38:00 i Personligt urval, Propulärkultur, musik,

 
Två saker som jag brinner för är flyg och musik. Nu ska jag passa på att kombinera dessa två i ett inlägg.

The Doobie Liner

Jag har länge grunnat på att skriva lite om The Doobie Brothers förkärlek till Martin 404 som turnéflygplan på 70-talet, en flygplanstyp som tillverkades i 103 exemplar 1951-53. Sagt och gjort...

what a fool belive

The Doobie Brothers LP-släpp från 1978, Minute by Minute, innehåller bland en hel del mainstreamrock, två låtar som lyfter betydligt. Den ena är titellåten, den andra är What a fool belives, mycket tack vare Michael McDonald som komponerar, spelar keyboard och sjunger lead. Sedan han kommit med i gruppen några år tidigare hade man rört sig mot ett betydligt mer soulfull sound. Inte så konstigt, för Michael McDonald är Mr Blue Eyed Soul personifierad.

McDO

Denna skiva var kulmen för gruppens storhetsperiod och betydde naturligtvis att det blev ett flitigt turnérande. Man kom att i under 70-talet chartra tre olika Martin 404 Martinliner, varav två samtidigt. Dessa fick då det passande (?) namnet Doobie Liner I och Doobieliner II. 

The Aviation Photo Company: Martin 404 &emdash; Doobie Brothers Martin 404 N467M (1980)

Den mest kända av dessa tre torde vara N467M på bilden högst upp, antar att det är Doobie Liner I. Ska man vara ärlig så känns målningen igen, det är så kallat basic Piedmont colour scheme (Piedmont Airlines var förre ägaren). N467M skrotades 1993 och har slutat sina dagar som resturang i San Fransico har jag för mig. En annan four o four som brukades är nedanstående:

doobiedoob

En kan ju lite smått undra hur många "grässtråk" som man satte ner hjulen på? Tror knappast att det var "trögrullat" heller. Bilden nedan talar väl för sig själv?

tänd doobie

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela