Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Deadhead sticker on a Cadillac

Publicerad 2006-02-20 09:54:00 i Allmänt, Musik - 80-tal, Personligt urval,

Out on the road today, I saw a DEADHEAD sticker on a Cadillac
A little voice Inside my head said, "Don't look back. You can never look back."

deadh

Brustna illusioner och kvarglömda ideal. Det är just det som "..deadhead sticker on a Cadillac" syftar på. Att växa upp och få släppa sina mer eller mindre rebelliska idéer. Uttrycket kommer från Don Henley's The Boys of Summer från 1985 - saknad och melankoli när de kanske är som vackrast.

Under lördagen och söndagen kom främst Nils yttra "Deadhead sticker on a Cadillac" ett otal gånger. Vi och våra "brustna illusioner". Vi lyssnar gärna på Henley men inte lika gärna det som Henleys klistermärke i grund och botten antagligen avser: Greatful Dead. Deras fans är ju så kallade deadheads [sic]. Hursomhelst, där satt vi ibörjan av lördagskvällen och körde racerbana - Dunkehalla Scalextric GP. Två av de snyggaste bilarna man kan tänka sig, en av Waldegårds Porsche 911:or från tidigt 70-tal (omnämnt tidigare här i bloggen) och en ljusblå Ford GT40.

GT40

Nej, det blev ingen GP drucken, men väl några GT.

Sedan halka ner på stan, i detta fallet Jönköping. Via ett hak på tändsticksområdet hamnade vi på Harrys. Där kom vi samspråk med en kile som verkligen visste hur man ska se (egen) ut: Svenne Hedlund-frissa, dubbelknäppt kostym, gissningsvis lite över 15 år gammal, därunder en vit sportpolo med väl synlig logga. Men skorna var snygga och antagligen nyinköpta. Och killen hade nyligen shoppat ännu mer intressanta saker: i Tyskland hade han hämtat en Ferrari Testarossa. En hjälte! Undrar om han skulle klistra på a deadhead sticker på Testarossan?

Sedan join forces med Micke och hans damsällskap på Karlssons. Maries väninna nöp oss lätt blåa och efter ett par groggar där skulle det efteråt ätas pizza. Men dessa näringsidkare ville dock stänga så fort de expierat oss och vi hamnade hemma hos Micke där det skulle bli kaffe på maten.. och där vaknade man upp på söndagen. Kan man abonera på deras soffa? Jag menar, det var inte så många veckor sedan sist...

Efter en söndag i Jönkan som gick rätt mycket i slow motion, bland annat med ett besök på kanonmuseet på A6, var man rätt trött när man äntligen hittade hem igen. Men vad händer då? Ett stag till hjulupphängningen går av på bilen (vänster fram). Farsgubben hämtade blåsaaben, hissade upp den efter grävtraktorn och släpade iväg den. Ändå tur i oturen. Det kunde hänt på E4:an till exempel. När och om Saaben återkommer ifrån konvalecensen ska den prydas med a deadhead sticker.

Numera betyder inte a deadhead sticker att man är ett deadhead.  Nej, att man glider omkring i livet med en vacker melankolisk känsla - och gillar bilar, gamla bilar.

head


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela