Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Ai No Corrida - 1

Publicerad 2006-02-18 13:45:46 i musik,

aino

Ai No Corrida är en inte helt okänd japansk film från mitten av 70-talet, någonstans i gränslandet mellan porr och konst (På svenska biografer hette den Sinnernas rike.). Dess titel lånade Chaz Jenkel åt en låt som han hade skrev och hade med på ett soloalbum från 1980 med det rätt fantasilösa namnet Chaz Jenkel. Han var annars nämligen gitarrist i Ian Dury & The Blockheads och hade fingrarna med i spelet, såväl i kompositionen av-, bland annat de välkända låtarna Sex & Drugs & Rock & Roll och Hit Me With Your Rhythm Stick.

1981 fanns Ai No Corrida med på Quincy Jones album The Dude. På den versionen av Ai No Corrida lånade Charles May ut rösten och bland musikerna märks till exempe Steve Lukather, Herbie Hancock och Hawk Wolinski. 

Quincy Jones'  tolkning är tveklöst den mest kända av låten. Åtminstone fram till nu vill det säga, för när du i helgen hamnar på något ställe i fyllan och villan är risken inte helt obefintlig att du helt plötsligt står och stuffar till Uniting Nations feat. Laura Mores nya version. Tänk då på japansk erotisk film...

uninat

1985 var årsmodellen som den 911 var av som vi kikade på igår. Såg bra ut. Bilen har en rätt intressant historia. Såld ny på Sicilien 1984, sedan skeppad över till USA och hamnade i Sverige 2003. Sedan upptäckte jag att jag känner den förre ägaren.

Snart dags för Dunkehalla Scalextric GP.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela