Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Visingsö fly in 2006

Publicerad 2006-08-06 20:17:26 i Propulärkultur,

g-xsea

På lördagen var jag på nordspetsen av Visingsö från halvtolv till halvsex. Jag gissar det var cirka 60+ kärror, det rörde på sig hela tiden. Totala antalet besökande flygplan under helgen borde vara det dubbla.

Roligast: Pålles Fairchild F24 Forwarder SE-AWS - första "outing'en" från Norrköping/Kungsängen, gjorde sin första postrestoration flight för ett par veckor sedan.

Häftigast: Arnold S'  Huey N136US

Glassigast: Vans RV-8 G-XSEA

Som redan sas igår så var Nils och jag uppe en sväng även på fredagkväll. Fick en pratstund med Arnold,  what an character! Han började sin flygarbana som anställd hos Air America i slutet av 60-talet. Så att han nu äger och flyger två helikoptrar av typen Bell 204 Huey (smeknamnet kommer av den  amerikanska miltära beteckningen UH-1) från mitten av 60-talet är inte helt en slump. I nosen på den ena, den som han flög till Visingsö, står det "Da Nang 1967-70". Ombord stuvar han in bägge sina unga kambodjanska tjejer med småbarn och en splirrans ny värstingbåge. Killen har ju ett sug för speed, en gång i tiden byggde han en raketbil.

Där ligger man ordentligt i lä...

ESSI

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela