Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Mini

Publicerad 2005-11-29 19:47:20 i bilism,

Mini

Jag är sugen på..mycket. Det är kanske inte just nu rätta läget att anskaffa - för det finns andra saker som ligger före i prioriteringen; ny TV är nummer ett - men jag är ändå sugen på en hundkoja. Och i detta fallet menas en bil, inte hundkoja bokstavligt. Från början hette bilmodellen Austin/Morris 850. Ofta är den också refererad till som BMC Coper, men vanligast benämd Mini. Det var ett samlingsnamn för modellen, om den så var tillverkad av Austin, Morris, Riley, Wolseley eller Vanden Plas.

Sitter nu och blir serverad länkar till Mini's i England av Sam via msn. De är inte så dyra där som här. Han som nyligen importerat en Landrover är ju som klippt och skuren att hjälpa mig med detta. Fick precis en länk till en på ebay som verkar rätt lovande. Typiskt nog stänger auktionen om en timme. En Rover Mini '89 för 6 000 spänn!! Nej, den har jag ingen chans på, tyvärr. För tusan, det tillverkades ju 5 miljoner av den 1959 till 2000. Alltså inget att misströsta.

Om man blir med hundkoja ligger det nära till hands att man får sätta upp med knävelborrar. Allt för en passande look a la Picko Troberg från mitten av 60-talet. Det ultimata vore nog dessutom att kombinationsstajla sig. Den variant jag tänker på är Picko möter Michael Caine. Sen kan man dra till Italien på semester och testa att köra lite i trapporna som går i de smala gränderna i Turin. Precis som Canie gjorde i The Italian Job. Och nu avses the very original from 1969.

caine

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela