Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Ryan Navion SE-CPL - 3

Publicerad 2023-09-02 11:37:00 i Allmänt, Propulärkultur,

Sveriges enda flygande Ryan Navion from David Brohede on Vimeo

När jag var en liten snorunge i början av 70-talet och mest studsade runt i baksätet familjens apambulans minns jag att ESMC - som på den tiden för övrigt inte hade en platsindikator - då och då fick besök av en röd och vit-, lite konstig, flygmaskin. På senare år har jag förstått att det rörde sig om Ryan NAvion A SE-CPL. Jag minns också att man mumlade att kärran tidigare hade flugit i antingen grekiska eller turkiska flygvapnet.

Så börjar inlägget Ryan Navion SE-CPL - 1 där jag berättar om detta intressanta flygplans historia. Bland annat hade jag pratat med dess förste svenske ägare, Sven Rehnström, och det renderade även i ytterligare ett inlägg med bilder och feedback. Se Ryan Navion SE-CPL - 2

Så när David Brohede för en stund sedan länkade ut detta fina film rörande maskinen var Ryan Navion SE-CPL - 3 ett faktum. Sagt, och gjort..! 

Det här är njutbara bilder och det är jättekul att få höra de nuvarande ägarnas berättelser om CPLs öden och äventyr. Ankare i ägarkonstallationen är John Fürstenbach som haft en andel i kärran sedan 1970! Även delägarna Hans Adolfsson och Alec Mac Guiness har mycket att berätta. Den fjärde delägaren är Henrik Paulsson.

I många år var SE-CPL en av Bromma flygplats mesta profiler, men är sedan Swedavias vräkning av allmänflyget därifrån, numera baserad i Norrtälje. 

Kolla in filmen nu! Och njut!

Nedan bild på SE-CPL tog jag vid EAA Fly in i Falköping i juni. 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela