Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Flygdag ESMC 120819? - 2

Publicerad 2011-02-28 05:29:00 i Eksjö Flygdag,Nedan har vi utseendet på whiteboardtavlan i NSFK:s klubbstuga på Ränneslätt (ESMC) inför förra flygdagen, 2003. Har för mig att vi då - efter evenemanget - kunde sumera att en bit över hundra flygplan och helikoptrar hade varit på plats. Förutom en publik på runt 15 000 personer...I söndags var det dags för ett möte med "interimflygdagskommitéen". Sedan sist har Mats bland annat kontaktat garnisonen och föreslaget ett sammarbete. Ser lovande ut, med stor sannolikhet blir det en ny Flyg- och Försvarsdag som kommer inträffa helgen mellan tatoo och stadsfest för Eksjös del.

Flygklubben fyller dessutom 50 år 2012 - det finns alltså dubbla anledningar att fira! Sedan tidigare är det ju etablerat att Ränneslätt fyller 100 år som flygfält. Förhoppningsvis har klubben en ny hemsida ute på webben inom kort, med bland annat en historik över tiden 1912 och framåt.  

Det känns bra att det är några dagar kvar att spela på, eller hur man ska uttrycka det (?). Så här såg fältet ut från luften för några veckor sedan, tror förresten det var nyårsafton. Spaningsfotot kommer från LNK.
 
 

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela