Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige - 3

Publicerad 2018-07-30 15:50:00 i Allmänt, Brandflyg,


Nu blir det intressant! Häng med i denna video som visa hur de två Air Tractor AT-802F Fire Bossarna opererar. Det finns en hel del matnyttigt att lära sig, mycket "bang for the buck" som man brukar säga i det stora landet i väster.

I media heter det att dessa flygplan är portugisiska, fast de fakto är spanskägda. De opereras av spanska Avialsa, som har ett dotterföretag vilket innehar agenturen för tillverkaren i Europa, Air Tractor Europe SL. Avialsa har ett kontrakt med det portugisiska företaget Agro-Montiar, som i sin tur har kontrakt med brandbekämpning den portugisiska krishanteringsmyndigheten Autoridade Nacional de Proteção Civil (ANPC). Och det är via ANPC som Fire Bossarna gjorts tillgängliga för Sverige.

EC-MML och EC-MRA, vilket är de spanska registreringar flygplanen bär, gör sin sista dag i insatsen imorgon och återvänder hem på onsdag. Se även de tidigare inläggen Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige och Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige - 2. AT-802 lär för övrigt vara aktuell för Saab Target (!?).

Krister K Sundberg tog denna bild den 27 juli då de bägge AT-802F startar i rote från Örebro för jobb norrut...

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela