Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Hårdkokt: I'm Alive...on Mars

Publicerad 2008-02-29 09:09:55 i Film och TV,

Jahapp, så hittade man ännu ett klipp som är snäppet lite för kul för att ignoreras. Som vanligt numera (höll jag på att säga) har ämnet varit uppe för behandling tidigare.Saxat från TV-serien Life On Mars, men denna gång är bilderna ljudmässigt illustrerade med en låt av Electric Light Orchestra (ELO), I'm Alive. Tidigare har ni kanske sett samma sak gjord till Hard-Fi's Living For the Weekend?

Nu ska man dock ha klart för sig följande:

1. Nämnda TV-serie utspelar sig 1973 och har fått namn efter en välkänd låt av David Bowie (En uppföljare till Life On Mars har nyligen börjat gå på BBC1, den heter Ashes to Ashes och utspelar sig 1981. Klicka här för en trailer.).

2. ELOs I'm Alive släpptes i maj 1980 och ingick i soundtracket till filmen Xanadu, den hörs för övrigt när förtexterna rullar.

Men vad tusan, sju år!?  Det kunde varit större olycka. För det blev ju ändå rätt...lyckat, eller vad säger ni? Det är ett skitigt Manchester, det är knytnävar, -skinnjackor, -whisky, -Ford Capri...och, inte minst, Ford Cortina Mk.3 GXL...

CapriCortina 3Cortina 2Cortina 1
Capri, Cortina, Cortina, Cortina...

Som sagt: Ett snart lätt k-märkt uttryck som "hårdkokt" comes to mind...och förhoppningvis är man Alive imorgon, då vi svängt in i månaden mars...

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela