Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESSL 150530

Publicerad 2015-05-31 18:50:00 i Propulärkultur,

 
Tittade snabbt förbi Linköping GAC igår för att kolla in den engelska grupp på cirka dussinet flygplan som dagen innan hade landat på Linköping/Saab (ESSL). Det handlar om ett gäng ur Flying Farmers Association som närmast kom från Finland. De blev mottagna av Linköpings Flygklubb med ordförande Björn Rystedt i spetsen - läs hans blogginlägg här.

Förra gången som Flying Farmers skulle angöra Linköping kunde de inte landa på Saab-fältet. Detta var i början av juli 1998 och därför blev det istället en smärre invasion av engelska flygplan på Skärstad utanför Motala.
 


Synd att Robin-maskinerna är kapellade, men med tanke på vädret etc - I don't blame 'em. Vid en snabb googling noterade jag för övrigt också att Cheiftain G-BVYF ligger ute till salu. Den lite annorlunda Robin-maskinen som står bredvid G-BVYF är splirrans nya Robin DR.401-140B Dauphin 4 G-GORD. Idag på förmiddagen startade "bonnaeskadern" och flög hem till UK. Hoppas det inte ska behöva gå 17 år innan de kommer på sverigebesök igen.
 

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela