Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Haut Les Mains - Hands up!

Publicerad 2011-09-30 12:55:06 i Musik - 80-tal,Ottawan Hands Up (Give Me Your Heart)

Lite mer apropå hösten 1981 (alltså för 30 år sedan), men även på grund av en stackars bloggning i början av augusti 2008 - då var språket franska! I ovanstående version nådde låten som bäst plats nummer tre på englandslistan. Den 11 september 1981 var också Hands Up (Give Me Your Heart) lyssnarnas val till att bli "Veckans Smash Hit" i P3 Poporamas omröstning. Låten fick vara med ytterligare en vecka i den så kallade "Heta högen". Från förra bloggningen:

Det var Daniel Vangarde och Jean Kluger som levererade låtar till Ottawan. Andra artister som också fick låtar av dessa herrar var till exempel Sheila B. Devotion och Gibson Brothers. Vangarde (aka Daniel Bangalter) är för övrigt pappa till Thomas Bangalter i Daft Punk.

För en annan så känns även den svenskspråkiga popproduktionen vid denna tid påtaglig likadan, tänker kanske främst på Freestyle och Fantasi. En del snackade då om en revival för tuggummipop. Ärligt talat var det liiite roligare att se duon Ottawan i det förra - tidigare omtalade - klippet, just my opinion. Trevlig helg förresten.

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela