Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Franska ambassadens Fouga Magister

Publicerad 2020-02-22 14:30:00 i Allmänt, Kalla kriget,

Bromma-Sweden
...på ett Bromma i snöslask. Bakom syns en av finska Aero OY:s DC-3. Tidpunkt bör vara under 1960-65, för det är under dessa år jag tror att den franske militärattachén hade eget flygplan stående på Bromma. Det var lite mindre, rätt mycket sportigare i jämförelse med vad hans amerikanske kollega hölls sig med - kolla till exempel MAAG Stockholm: Convair T-29B. Normalt parkerades Fougan i Ostermans Aeros (OAAB) hangar. Se längst ner.

Nedan bild kommer ur Sydsvenskans arkiv och är tagen på Bulltofta. Notera de andra jetkärrorna på bilden - längst bort en av Svensk Flygtjänsts Gloster Meteorer samt lite närmare, en tidig Lear Jet!
 
Någon som vet något mer om Fougan om fransmännen hade stående på Bromma? Vore kul med mer info...

Avslutar med en bild innefrån OAAB:s hangar på Bromma. Tolkar det jag ser enligt följande. Två av Marinens Vertol 44, två NC701 tillhörande Kartverket, en Fouga Magister (sic!) samt Piper Caribbean och Bell 47J. SeaBee utan vingar, innanför den en Fairchild 24, en Cessna 180/185 och...hmm, kan det vara en Pilatus PC-6? Innanför de bägge NC701 verkar två stycken Saab Safir stå - antar att de tillhör AFT, AB Avancerad Flygträning, och är då SE-CAE och SE-EDD.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela