Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Comanche N8873P

Publicerad 2024-03-23 16:00:00 i Allmänt, Piper, Propulärkultur,

Hittade ett par bilder på en gammal hårddisk som fick mig att minnas tillbaka. I blogginlägget Lite om Piper PA-24 Comanche skrev jag följande angående flygplanet som vi ser på bilderna...

En person med Comanche-intressen på båda sidor Atlanten är amerikanen William "Bob" Eiseile. Comanche B med registrering N8873P ägs av Eiseile och är sedan sommaren 1993 baserad på Barkarby.

Med detta flygplan deltar han i olika Comanche-träffar i Europa. Måste man tillägga att Eiseile även har en Comanche hemma i USA? Med andra ord, att äga en Piper Comanche är tydligen något mer än att bara äga ett flygplan - det är en livsstil!


Den övre bilden är tagen i Norrköping i början av augusti 1994 och den undre på Barkarby i början av juni 2002. Senare samma sommar kom N8873P flygas tillbaka till USA. Det blev med andra ord nio år i Sverige. Om jag minns rätt flögs N8873P en hel del även av ägarna runt en annan Piper Comanche, SE-IIV. Kanske blev tillgången till N8873P anledningen till att SE-IIV såldes?

Notera att registreringen i större utformning tillkommit på kroppen. Rätt vanligt att så sker med USA-registrerade flygplan som används i Europa.

I övrigt så vill jag bara tillföra angående det extriöra att flygplanet är omlackad i Pipers utseende för modellår 1982. Tillverkningsår är 1965. Nuvarande ägare är enligt FAA:s databas Martin Horton, North Richland Hills, Texas.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela