Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Carl Gustav von Rosen: Pugnacious Pacifist

Publicerad 2024-03-05 21:00:00 i Allmänt, Biafra, Film och TV, Flygföretagande, MFI, Propulärkultur,


Sommaren 1969 intervjuades Carl Gustaf von Rosen av den engelske TV-journalisten Alan Whicker för hans dokumentärserie Whicker's World. Här ovan kan man se bägge delarna ingående i "Carl Gustav von Rosen: Pugnacious Pacifist" i ett svep.

Platser som besöks är till exempel Rockelsta slott, Malmö och Bulltofta. CG berättar om sitt liv och vad som driver honom. Och sitt engagemang för Biafra. Det här är inspelat en kort tid efter det att CG von Rosens upplaga av Biafran Air Force hade gått till aktion, något skapade stora rubriker världen över.Tack vare att vara hett eftertraktad av pressen kunde von Rosen också på detta vis få fram sitt budskap angående Biafra.

Plockade några stillbilder från filmen. Bland annat denna som visas här nedan. Kunde inte undgå att notera MFI-9B SE-EFU var med som dyker upp i bakgrunden i slutet. Just denna nia ferryflögs den 22 juli 1969 via Skovlunde-Antwerpen till Paris/Toussus-le-Noble, efter försäljning till Biafra. Dagen efter klassades MFI-9B som krigsmateriel, vilket medförde att SE-EFU blev det sista exemplaret av typen som anskaffades av utbrytarstaten. Tack till Kristian Rasmussen som hittade youtubeklippet häromdagen. Se även detta inlägg för mer film: MFI och Biafra - 9

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela