Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

En afton om Syd-Aero och vad hände sedan

Publicerad 2024-06-04 09:30:00 i Allmänt, Flygföretagande, Propulärkultur,

Jönköpingsflygets Intresseförening anordnar en temakväll om Nils Bertil Kronströms Syd-Aero. Han den näre vapendragaren Öyvind Pedersen medverkar, bägge jobbade som flyglärare i en spännande tid då allmänflyget hade en strålande tillväxt. Tillsammans med Jan Kronström, som mekade och hanterade bokningar med mera i företaget, kommer vi få lyssna på många märkliga episoder och erfarenheter från deras liv med flyg.

Bloggisten är kanske med på ett hörn denna kväll också. Läs gärna främst min text Syd-Aero - de första åren men även Syd-Aero Trafikflyg AB.

Syd-Aero bedrev skolning i Borgholm, Borås, Växjö, Ljungby, Hultsfred och Ronneby samt inte minst i Jönköping.

Under namnet Syd-Aero Trafikflyg kom företagets inriktning - i annan ägo - att förändras och så småningom flyttas till Oskarshamn. Nils Bertil och Öyvind gick vidare till andra intressanta pilotjobb och självklart kommer vi få höra mer även om detta. Jan var kvar i Syd-Aero till 1972.

För mer info, se Jönköpingsflygets Intresseförening: https://www.jonkopingsflyget.se/
Obligatorisk anmälan till Intresseföreningen! Se länken 🙂
Nedan:  Här är två stycken kvitton som min far fick sommaren 1965, efter att betalat skolflygningar vid Syd-Aeros Jönköpingsfilial. Flyglärarna är Nils-Bertil "Nibbe" Kronström och Öyvind Pedersen. Flygplanen är två stycken Cessna 172; SE-EHI och SE-EHW.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela