Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

CAE Aviation Luxemburg och lite svenska connections - 2 (Uppdaterad 210831)

Publicerad 2021-08-25 15:47:00 i Allmänt, Beech, Flygföretagande,

Minns ni kanske inlägget CAE Aviation Luxemburg och lite svenska connections som publicerades i april förra året? CAE Aviation sysslar med luftburen övervakning, spaning och underrättelseinhämtning, fallskärmshoppning samt flygplansunderhåll/flygutbildning och inriktar sig kanske främst på regeringar, men även privata aktörer. Flygplansflottan är tämligen brokig och består i huvudsak av maskiner i Fairchild Metro/Merlin- och Beechcraft King Air-familjerna, men även typer som B-N Islander, Cessna 208 och CASA C.212.

Här ovan ser vi en vit och tämligen intetsägande Beechcraft B200 Super King Air med den amerikanska registreringen N416MM. Flygplanet opereras syns här och var ibland i etern som LXC16 / CAE Aviation 16. Notera förresten "the interesting radar pod under the fuselage" på flygplanet. Det är ingen vanlig cargo pack det där inte...

N416MM har idag varit aktiv i södra delen av landet och över dess farvatten, antagligen i samband med test/demo eller dylikt med en helikopter av typen Leonardo SW-4 Solo med registrering I-UASG. SW-4 kan ju opereras med eller utan besättning ombord. Utgångspunkt verkar vara Everöd för både N416MM och I-UASG.


Uppdaterat 210831

Här tror jag vi har en av anledningarna...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela