Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Arizona Öhman

Publicerad 2018-11-24 10:38:52 i Musik - 60-tal, Musik - 70-tal,


Tänk så många gånger man i sin barndom har vaknat upp till Lill Lindfors och Svante Thuresson sjungande Axel Öhman på radion, allra främst på lördagsmorgonen. Någon gång kanske man även slog upp korpgluggarna till tonerna av orginalet; Arizona med Mark Lindsay.
Arizona - låten alltså - släpptes i hemmafederationen i slutet av 1969 och kom att bli Lindsays enda större hit under eget namn. Låten skrevs av Brill Building-adel i form av Kenny Young (som till exempel skrivit Under The Boardwalk och även varit involverad i tillkomsten av Ai No Corrida) och producerades av Jerry Fuller (som tidigare till exempel kranat produktionen av englandsettan Young Girl med Union Gap från 1968).

Hursom, försvenskningen gjord av Bo Carlgren är ändå på något sätt rätt fyndig. Han gör en snygg övergång, från att handla om en amerikansk delstat till en svensk sjöman, Öhman. Fast det var nog lite svårt för Öhman att få upp båten till Arizona. Hade det månne gått bättre för Fred Vinters föregångare med namnet Axel Öman? 

Oj, höll på att glömma: Axel Öhman är numrera även tillagd i soundtracket till A Chicken Has Been Killed. Det är ju självklart för det är ju ännu en perfekt tidsmarkör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela